PlayStation 4 premašio je 70 milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta, objavio je Sony.

Zaključno s 3. prosincem 2017. godine prodano je 70,6 milijuna konzola potrošačima diljem svijeta, kazao je Sony. Kada si u vodstvu onda su objave prilično jasne, nema izraza distribuirano, ili nekih sličnih koje pokušavaju malo poboljšati stvarno stanje stvari. Time su preskočili Nintendo 3DS i došli u top 10 najbolje prodavanih konzola u povijesti.

Za to im je trebalo 4 godine, a po tome kako prodaja ide, na dobrom su putu da premaše 83,8 milijuna koliko je skupio PlayStation 3. Čak i 102,5 milijuna koliko je prodao originalni PlayStation izgleda kao dohvatljiva brojka, koja bi ih stavila u top 5 (na četvrto mjesto da budemo precizniji). Prvo mjesto, koje drži PlayStation 2 sa 155 milijuna prodanih primjeraka izgleda daleko, no samo govori koliko je ta konzola bila ispred svog vremena.

Kada već govorimo o brojkama, PlayStation VR premašio je 2 milijuna primjeraka, prodano je 12,2 milijuna VR igri, uz još 130 koje su u razvoju s rokom izlaska do kraja 2018. godine. Ukupno je prodano 617,8 milijuna igra za PlayStation 4, to uključuje fizičke i digitalne kopije. To je 8,7 igri po prodanom PlayStationu 4.


2 thoughts on “PlayStation 4 premašio 70 milijuna prodanih primjeraka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.