Dosada. To je sažetak EA konferencije u jednoj jedinoj riječi. Počela je u deset ujutro po našem vremenu, a gotovo me uspavala nedugo nakon što sam se probudio sa svojih svega sat vremena trajanja. Što nikako nije bio dobar znak.

Osam igri od kojih su me samo dvije zabavile, od toga jedna čak i za mene pomalo neočekivano. Need for Speed otvorio je konferenciju i sav naglasak je bio na priči koja izgleda kao neka TV serija. Bio sam potpuno ravnodušan i pitao se zašto svi stalno ciljaju na neke visokobudžetne ideje umjesto da jednom dobijemo kvalitetnu priču u utrci.

Mirror’s Edge Catalyst isto je imao naglasak na priču, ali i to mi je bio promašaj. Teško mi se je bilo skoncentrirati na nju, baš kao i na gameplay – to je jedna od onih igra koja je puno zabavnija dok je igraš nego dok je gledaš. Star Wars: The Old Republic dobio je nešto malo vremena u kojima nije ništa uspio pokazati što bi me zainteresiralo, ali barem je bilo bolje od Simsa 4 koji su došli nakon. Najava nove ekspanzije meni zvuči kao ‘uzet ćemo vam još novaca’. U tom trenutku sam htio vidjeti Pela i njegov dosadan E3 govor samo kako bih se razbudio.

Čak mi niti Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 nije uspio popraviti dan. Izgledao je super zabavno, ali mi je pomalo izgledao kao već viđeno s E3. Priznat ću kako ovo barem nije bilo dosadno i da se jedva čekam dočepati igre. Na žalost, malo su pokvarili stvar s preorder bonusom inspiriranog Mass Effectom. Ne zato što je inspiriran tom igrom nego zato što je preorder bonus.

A onda je konferencija dobila momentum. Unravel. Na E3 je bila simpatična zbunjenost, sada je bilo slično i jednako šarmantno. Lijepo mi je vidjeti programera koji je sretan što predstavlja svoju igru, još ljepše mi je vidjeti sav šarm te igre u akciji. Pogotovo kada je puzzle igra koja malo kada dobiva toliko pozornosti.

Predzadnji je bio Star Wars Battlefront koji je već pokazao dosta toga pa mi novo pokazivanje nije bila nešto pretjerano posebno. Također jedna igra koju je zabavnije igrati nego gledati, pogotovo gledati samo ono što EA odluči pokazati. Za kraj je ostala igra koja me je zainteresirala, premda to nisam očekivao – FIFA 16. Ne znam da li sam se do sada veselio nekoj sportskoj igri kao ovoj. Ne zanimaju me toliko promijene u samom gameplay koliko sadržaj koji su predstavili. Da, zanimaju me ženske nogometne reprezentacije, zanima me novi FUT draft mod koji mi pomalo izgleda kao Arena iz Hearthstona, zanima me veći fokus na Bundesligu, čak mi je bio super trailer u kojem su bili Gary Neville i Jamie Carragher. Jedina zamjerka je bila ta što u traileru nisam vidio Manchester United. Šteta.

EA treba razmisliti ima li dosta sadržaja za dvije konferencije. Deja vu osjećaj na E3 konferenciju bio je opće prisutan. Ne funkcionira ‘sada ćemo predstaviti jednu malu sitnicu koju još nismo predstavili’ sistem. Bolje ne pokazuj nešto nego ono što smo već vidjeli.


One thought on “Pogled na EA Gamescom 2015 konferenciju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.