Pokémon Violet i Scarlet su prve igre u devetoj generaciji, s planom izlaska 18. studenog ove godine za Nintendo Switch. Kako to već obično biva, riječ je praktički jednoj igri s dvije različite verzije koje imaju neke sitne razlike.

Dok se mehanika nije drastično mijenjala od kada je serijal izašao, ovog puta ćemo imati co-op za do četiri igrača i to po prvi puta u potpuno open world maniri. Nećemo biti limitirani kuda možemo ići pričom, nego ćemo moći lutati svijetom i loviti Pokémone gdje nam se prohtije.

Nova generacija znači i nove startere. Sprigatito je travnata mica maca, Fuecoco je vatreni krokodil, dok je Quaxly vodena patka. Budućnost će pokaazti kakve su njihove evolucije. Tu su još električni miš imena Pawmi. Ne, nije onaj na kojeg ste prvo pomislili. Lechonk je svinjica, dok je Smoliv sovica. Druga stvar koja je važna su legendarni Pokémoni, a to su Koraidon za Scarlet verziju i Miraidon za violet verziju. I kao do sada, moći ćete ih mijenjati s drugim igračima kako bi skupili sve. Ili barem sve dostupne.

Sve to godinu nakon što je Pokémon kompanija imala rekordnu financijske brojke. Prodaja je narasla za 70 posto, na 204 milijarde jedna (oko milijardu i pol dolara), dok je konačni profit narastao za 123 posto, na 41 milijardu jena (oko 320 tisuća dolara).


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.