Bethesda je poprilično napredovala. Od izdavača za kojeg smo čuli samo pojedinih godina do jednog od lidera industrije koji sada ima vlastitu konferenciju. I to jednu nakon kojeg su igrači mogli imati osmjeh na licu.

Prije nego krenem na pozitivno želim staviti fokus na jednu negativnu stvar – plaćena publika je nešto što prezirem i što treba nestati. Bilo je poprilično iritantno slušati par istih glasova koji su se na svaku igru derali, izgovarali riječi koje bi u publici trebale stvoriti hype. Takve stvari ne pomažu. Možda će izazvati malo veću reakciju u publici nego što bi inače bilo, ali u konačnici, ili će se publici igra svidjeti ili ne. Molim vas, i pri tome ne mislim samo na Bethesdu nego na apsolutno sve izdavače, prekinite s takvim trendom.

Van toga, Bethesda je imala sjajno predstavljanje. Quake je otvorio, bio sam uvjeren kako ćemo ga u nekom trenu ponovo vidjeti, nisam bio spreman kladiti se na ovogodišnji E3, dogodišnji bi bio moj izbor. Nismo saznali puno osim njegova postojanja. Kada smo kod igri koje su oživjeli, Wolfenstein nije dobio najavu, barem ne službenu, postoji sitnica u traileru za Doom koje je veliki nagovještaj kako ćemo to ubrzo vidjeti. I za kraj trilogije, Doom je dobio očekivanu DLC najavu – dovoljno za igru koja je nedavno izašla.

E3 2016 novi Wolfenstein

Nema nove Fallout niti Elder Scrolls igre, samo DLCovi, kartaška igra i najava remasterirane verzije. Također očekivano. S druge strane, napokon smo vidjeli novi Prey. Mislim kako je dobra odluka bila maknuti brojku dva iz imena, odmaknuti se neuspjelog pokušaja i krenuti od nule. Koncept mi se svidio, dovoljno misteriozan kako bih htio saznati više. Nakon godina ničega stvorena je ponovo dobra atmosfera.

Kao višnja na vrhu šlaga torte, Dishonored 2 je pokazan za kraj, što isto nije nimalo čudno – Bethesda je pokazala koja je njihova glavna za ovu godinu. I potpuno s pravom. Prvi Dishonored bio je sjajna igra, njegov nastavak ima priliku biti još bolja. Ima tu jako puno zanimljivih stvari, sama činjenica kako igramo s dva različita lika ostavlja pitanje koliko je gameplay s njima različit i da li ima razlike u priči. Dobar razlog natjerati ljude na ponovno igranje čak i prije nego su krenuli igrati igru. Sposobnosti koje smo vidjeli dopuštaju gameplay u kojem se možemo igrati i izvoditi sulude kombinacije.

Sve u svemu, Bethesda nije oduševila, nije bilo ništa što bi nas izulo iz cipela, ali je bila veoma dobra. Sasvim dovoljno u godini kada nema novog Fallouta ili Elder Scrolls nastavka.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.