Poruka je bila prilično jasna. Yves Guillemot, CEO kompanije okružen svima onima koji su prezentirali igre, održao je govor povodom 30 rođendana kompanije. Barem službeno – taj govor je imao jednu jasnu poruku – Ubisoft nije na prodaju. Zadnjih mjeseci Vivendi svim silama pokušava nasilno preuzeti Ubisoft, a Yves se bori protiv toga. Nakon što je izrekao taj govor, pjesma s kojom su otvorili konferenciju dobila je jedan dodatan smisao.

Queen i njihov ‘Don’t stop me now’ poslužio je za otvaranje uz Just Dance najavu. Prije nekoliko godina svi su imali barem jednu ovakvu igru na konferenciji, onaj dio konferencije koji je spadao u kategoriju neugodnjak, danas je Ubisoft jedini koji to radi. I to su napravili sjajno, bilo je zabavno kao i čitava konferencija. Od kada je Aisha Tyler postala voditeljica konferencije, prije pet godina, Ubisoft iz godine u godinu raste. Njihove konferencije su zabavne i imaju dušu. Njena uloga u tome je krucijalna, voli video igre i ima sjajan humor. Podjednako onaj napisani kao i improvizaciju.

Ubisoft E3 2016 Yves

Upravo u toj zabavnoj noti je protekao ostatak, vidjeli smo South Parkovsku prezentaciju South Park igre. Vidjeli smo Star Trek VR koji je izgledao kao najzabavnija stvar na svijetu, vidjeli smo sjajne ‘zrele’ igre kao For Honor, Watch Dogs 2 ili Ghost Recon Wildlands. I sve to smo imali znajući kako nas na kraju čeka ‘one more thing…’ najava. I ona je došla i upotpunila konferenciju.

Već je postalo uobičajeno kako s nečim novim zatvaraju, svi znamo kako to dolazi, a onda kada dođe uspije nas uloviti na krivoj nozi i pozitivno iznenaditi. Steep je ove godine bila takva igra, no to nije samo igra nego i pokazatelj kako se konferencija može završiti igrom koja u sebi nema more krvi, kako je moguće imati nešto drugačije kao udarnu iglu.

Uz sve to ima i jedna mala zamjerka – trajanje. Dva sata su bila zaista previše, bilo je momenata u kojima se ništa nije događalo, imao sam osjećaj da su kao rodbina koja ponekada navrati i nikako ne želi otići. Kada je krenula priča o Assassin’s Creed filmu, sjetio sam se godine kada je James Cameron 45 minuta pričao o Avataru i nije ništa rekao.

Sve u svemu, ovo je konferencija kakvu želim gledati – koja ima sjajne igre, koja ima zabavu i dušu, i koja nosi jasnu poantu. Ubisoft je često bio na meti kritika (malo koja kompanija nije bila), no ovog puta sam potpuno uz njih. E3 bez ovakvog Ubisofta bio bi puno lošiji.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.