Xbox One ekskluzivna igra Quantum Break napokon je dobila datum izlaska. Remedy Studios će svoj novi uradak izdati 5. travnja. 2016. godine objavljeno je na Gamescomu.

Neuspjeli eksperimnet putovanja kroz vrijeme zauvijek je promijenio živote triju osoba. Jack Joyce, kao jedan od dva protagonista (drugi je William Joyce) dobio je sposobnost zasutavljanja vremena, dok je antagonist Paul Serene dobio mogućnost pogleda u budućnost što mu uvelika olakšava donošenje odluka u sadašnjosti.

Video kojeg su nam donijeli na Gamescom pokazuje borbu, ali i priliku izbjegavanja iste korištenjem sposobnosti manipulacije vremena. Zanima me hoće li igra doći s popularnom opcijom prolaska bez da ikoga ubijemo, kao što donose Dishonored ili Deus Ex.

Postoje i dvije zabrinutosti. Quantum Break predstavljen je na E3 2013 s okvirnim datumom izlaska u 2014. godini. Zatim je odgođen za godinu kasnije, a sada je napokon dobio datum za 2016. godinu. Igre koje zapnu u razvojnom paklu malo kada dosegnu vrhunce, premda ima slučajeva kada jesu. Druga stvar je to što mi i danas igra izgleda pomalo generično kao pucačina iz trećeg lica – isti dojam sam imao za The Order: 1886, što se na kraju pokazalo točnim.

Mogao bih dodati i treću, a to je razvoj digitalne akcijske serije – ne vidim potrebu konstatnog mješanja medija. Volim da su mi igre samo igre, ništa više, ništa manje.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.