Što vam je u planu ovog vikenda? Mogu li vas pozvati na jedinstveni događaj na ovim prostorima? Onaj na kojem ću i ja biti od srijede pa do kraja tjedna, onaj u kojem Zagreb postaje gaming središte Europe – Reboot Infogamer 2015.

Sajam svoja vrata na Zagrebačkom velesajmu otvara 11. studenog, a sve do 15. studenog od 10 do 20 sati po lokalnom vremenu moći ćete vidjeti sve što su organizatori pripremili u čak četiri paviljona, jedan više nego godinu ranije. Jasno je za zaključiti kako više paviljona znači više sadržaja, a ja se iskreno nadam i više posjetitelja nego lani. Cijena karte za jedan dan je 40 kuna, a za sve dane 90 kuna.

Prošle godine Infogamer je bio sjajan, mislim kako nisam mogao naći dovoljno riječi hvale kojima bih ga opisao, za razliku od godine prije toga kada sam imao kritike. Neka vas to ne zavara, on nije savršen, niti će ikada biti, ali sama činjenica da se ovako nešto veliko događa u Zagrebu, ili još bolje u Hrvatskoj, trebala bi nam svima biti na ponos. PR krilatica u kojoj Zagreb postaje gaming središte Europe nije niti sto posto točna, ali nije niti lažna. Nije Infogamer dovoljno velik i važan da se na njemu najavljuju veliki noviteti koji će definirati gaming industriju u godinama koje dolaze (kao što se događa na E3 ili Gamescomu), ali isto tako je dovoljno važan da privuče veliki broj značajnih izdavača, što direktno što preko lokalnih distribucijskih partnera.
Reboot Infogamer
Želite na njemu zaigrati neki od novih naslova koji oko studenog izlazi ili je već izašao na tržište? Nema problema, velika je šansa da će on biti tamo – Activision, Ubisoft, Sony samo su nekih od onih koji će imati svoje štandove, a samim time i svoje igre. Možda ćete htjeti neke manje igre, pošto su navedeni izdavači medijski eksponirani i o njihovim proizvodima se praktičke sve zna. Nema problema, Reboot Infogamer nudi i mnoštvo manjih studija koji su došli predstaviti plodove svog mukotrpnog rada. Meni će poslastica biti obići sve te štandove, vidjeti njihov osmjeh na licu koji se miješa s napornim radnim tempom kroz tih pet dana. I budite sigurni kako će mnogi od njih bez imalo razmišljanja reći ‘vrijedilo je’.

To su ponajprije studiji iz regije, ne samo Hrvatske nego i okolnih zemalja. Pomognite im da se osjećaju ugodno, kao što navijači pomažu svojoj ekipi kada igra na domaćem terenu, pošto je ovaj sajam za njih domaći teren.

Ima tu još sadržaja, najveći cosplay dosad koji čak ima i nagradni fond, stiže na HTC Vive pa ćemo i ove godine imati virtualnu stvarnost, bit će tu društvenih igri na ploči, eSport turnira kao i dućana u kojima ćete moći kupiti igre ili popratnu opremu. Ispričavam se svima ako sam što zaboravio.

Infogamer se vratio u grad i spremno će vas dočekati. Vidimo se tamo od srijede.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.