Premda informacijama koje dolaze, Riot Games se priprema krenuti na filmsko tržište. Proširiti League of Legends franšizu na više od video igri – na filmsko platno.

Informacija dolazi iz oglasa za posao na službenim stranicama gdje traže dvije pozicije – Global Head of Live Action TV i Global Head of Live Action Film. Čak i opis toga je prilično jasan – ‘Vodite ćete filmski kreativni razvojni tim i sav posao vezan uz stvaranja filmova u League of Legends cinematic svemiru’. To je iz oglasa za filmski posao, onaj za TV zvuči skoro identično, samo za razvoj stvari za televiziju, pretpostavka u kreaciji serija.

Animirano ili live-action?

Riot Games nastao je 2006. godine, a tri godine kasnije izdao je free-to-play MOBA igru League od Legends. Malo igri u povijesti mogu kazati kako su promijenile izgled kompletne industrije, League of Legends spada u te. Od tada do danas, Riot Games je od male kompanije postao kompanija pod Tencent krilom koja broji preko dvije i pol tisuće zaspolenih. U tom periodu League of Legends je postao jedan od najvećih i najvažnijih esportova na sceni, te je Riot skoro sav svoj fokus stavio na tu igru

2020. godine dobili smo Valorant i Legends of Runeterra, dok je Covid odgodio Ruined King: A League of Legends Story za ovu godinu. Dvije od te tri igre spadaju u League of Legends svemir, dok su još tri u izradi. Što pokazuje koliko su fokusa stavili na taj svijet.

Link vodi na Amazon

No taj fokus nije samo u video igrama, 2016. godine ušli su i na tržište društvenih igri, a jedan od zanimljivijih stvari je stvaranje k-pop banda KDA. Najavili su i anime, izdali knjigu (na slici sa strane), a sada je vrijeme da probaju napraviti nešto u filmovima i serijama, po uzoru na Marvel Cinematic Universe.

Kako će sve to izgledati? Mislim da trenutno možemo samo nagađati. Oglas je tek stavljen, što znači da vrlo vjerojatno ove i iduće godine nećemo znati ništa konkretno. Moje razmišljanje je da čak do 2024. godine nećemo vidjeti iz te radionice. Po pitanju materijala s kojim raspolažu, mogućnosti su enormne. Trenutno League of Legend ima 154 igriva lika – svaki od njih ima svoju priču koja se može ispričati. Dodajte na to još kako godišnje dolazi po nekoliko novih igrivih likova, ta brojka bi mogla biti veoma blizu 200 do dana kada prvi projekt izađe.

Mnogi likovi već imaju poveznice kroz priču, a sve to se može pretovirit u filmove ili serije. A mogu biti vezane uz lokacije, uz neke kompletno nove likove, koji će jednog dana možda doći u igru. Realnost je takva da tu ima puno prostora za realizaciju svakojakih ideja. Moža je ipak najveće pitanje trebaju li ići na animaciju ili na live-action.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.