Prošlog tjedna srpski studio Mad Head Games i njihov izdavač Prime Matter pozvao nas je na događaj u kojem su novinarima dali priliku zaigrati njihovu nadolazeći igru – Scars Above. Tamo smo imali priliku vidjeti novi (ispod postavljeni) trailer, kao i 28. veljače kao datum izlaska za PC, PlayStation i Xbox, nekoliko sati prije nego je svijet to imao priliku vidjeti u sklopu Game Awards ceremonije.

Što uopće je Scars Above? Riječ je o znanstveno fantastičnoj akcijskoj avanturi s borbom iz trećeg lica smještenoj na misteriozni svijet. A sve počinje na Zemlji, kada skupina inženjera i znanstvenika istražuje neidentificirani objekt koji se pojavio u njenoj orbiti. Metahedron, kako su ga nazvali, cijeli tim prebaci u nepoznati dio galaksije, na planet koji skriva misteriju koju ćemo tijekom igranja probati otkriti. To ćemo raditi kroz oči Kate, znanstvenice koja će se puno više morati fokusirati na svoju pamet i domišljatost kako bi prevladala prepreke koje će joj se naći na putu. Nije vojnik, ali u opasnosti naučit će baratati oružjem protiv svega što planet skriva, u nadi da će naći ostatak posade.

Naglasak na priču bit će jedan od temelja igre. Kroz putovanje od osam do deset sati trebali bi otkriti sve tajne koje svijet pruža. Naracija koju sam imao priliku vidjeti je prilično dobro odrađena. Priča te jako brzo uvuče u igru, animacije su prilično dobro napravljene i jasno se vidi iskorak po pitanju kvalitete koje studio želi postići. Ali ne do AAA nivoa, što je jasno vidljivo u aspektima kao što je borba. U verziji koju smo dobili ona je bili sasvim dobra i raznolika. Tu su ideje slabih točaka protivnika, korištenje sinergije elemenata, otključavanja prečica na mapi. Čak i sve funkcionira veoma dobro, koliko je više do toga da se u fluidnosti animacija i oštrini same grafike vide da su neki kompromisi morali biti napravljeni.

Istraživanje će igrati značajnu ulogu, kao i sama znanost, nešto što definira protagonisticu. Tome se pristupilo kroz skeniranje stvari na samom planetu kao i dedukciju stvari koje su se dogodile. Sve će to imati ulogu, kroz skupljanje iskustva ili kreiranje predmeta. Tu je i skill sistem s kojim ćete moći definirati lika točno onako kako vama paše uza igranje, a sučelje je prilično dobro sređeno. Dio toga možete i sami vidjeti / probati uz Steam demo.

Scars Above ima potencijala. Sigurno ne izgleda kao AAA igra, ali je svakako veliki skok u odnosu na to što je studio radio u prošlosti. To bi se trebalo odraziti i na cijeni, iako nam nije rečeno koji je točno plan po tom pitanju, ne očekuje se cijena od 60 eura nego ispod toga. Ambiciozna igra za koju mislim kako će priča biti ta koja će definirati njen uspjeh.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.