Dogodila se još jedna akvizicija u svijetu video igri. Sega je kupila finski studio Rovio. Možda vam samo ime neće značiti ništa ako ga ne povežemo s najvećim hitom kojeg su napravili – Angry Birds.

Sega će dati 706 milijuna eura kako bi ostvarila tu akviziciju, a plan im je to finalizirati do rujna ove godine. Razlog kupnje je bolje pozicioniranje na tržištu mobilnih igri, koje bi prema projekcijama u par godina trebalo biti veće nego ono na konzolama i računalima.

Za Rovio je ovo neko novo poglavlje. Iako su te 2009. godine izdali prvu igru koja je premašila milijardu downloada, nisu uspjeli ponoviti uspjeh. I dalje su tu, i dalje rade nove Angry Birds igre, ali nije bilo nekog hit. Dio razloga je u tome što su se i mobilne igre jako promijenile. Danas su osjetno više fokusirane na mikrotranskacije nego što su tada bile, nešto na čemu nisu uspjeli kapitalizirati jednom kada je igra izašla, a puno je teže u bilo kojem nastavku.

Proveo sam dosta vremena uz Angry Birds dok sam imao iOS uređaj, na žalost, tu progresiju nisam mogao ponijeti sa sobom kada sam prešao na Android. Što mi je žao jer sam baš volio igrati igru. Pokazatelj kako za dobru igru nekada dovoljna dobra ideja i jednostavan pristup.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.