Update: Jutros sam pisao o glasini, sada mogu pisati službeno. Warner Bros. je najavio – Middle-earth: Shadow of War dolazi 25. kolovoza za PlayStation 4, Xbox One i PC.  Borit ćemo se protiv Saurona i Nazgula, baš kao što nam pokazuje i trailer ispod.

Originalna vijest: Prema najnovijim glasinama Middle-earth: Shadow of Mordor trebao bi dobiti nastavak u ljeto ove godine. Igra bi se trebala zvati Middle-earth: Shadow of War, ponovo je potpisuje Monolith Productions, a datum izlaska koji je trenutno naveden je 22. kolovoz.

Informacija se pojavila na stranicama američkog dućana Target u kojem smo mogli vidjeti najavu igre, izgled PS4 naslovnice, ali i prošireno izdanje te njegovu naslovnicu. Za sada samo PS4 naslovnica je prikazana, no za pretpostaviti je kako ćemo imati i Xbox One verziju, a valjda se smijemo nadati kako ćemo dobiti i PC verziju. Prvi nastavak ju je imao, no od tada je Warner Bros., koji do sada nije komentirao ovu glasinu, imao prilično neslavan niz za PC verzijama svojih igri.

Target je u međuvremenu uklonio informacije, no kako to obično biva, Internet ih je pohranio kako bi bile svima dostupne. Ono što glasine kažu je to da nam se vraća hvaljeni Nemesis sistem, a da ćemo u priči trebati stvoriti prsten ogromne snage, sličan Sauronovom.

Gold Edition donosi pristup za četiri ekspanzije, što u principu znači kako ima uključen Season Pass. Ekspanzije bi se trebale zvati Slaughter Tribe, Outlaw Tribe, The Blade of Galadriel i The Desolation of Mordor. Prve dvije su Nemesis ekspanzije te donose nova Orc plemena koja možemo kontrolirati, kao i misije te opremu, dok druge dvije su fokusirane na priču, donose mini kampanje i nove igrive likove. Znači li to da će bazna igra imati više od jednoga igrivog lika? To nam nije poznato, možda da, a možda će svaki od ta dva DLCa donijeti priču strogo fokusiranu oko nekoga lika, te će on u tom dijelu biti igriv.

Mene je ova vijest poprilično razveselila, Shadow of Mordor bio mi je veoma zabavna igra. Imala je vibru Assassin’s Creeda i Batman Arkham serijala, no istovremeno je bila dovoljno drugačija da bude zabavna. Pogotovo Nemesis sistem, koji je bio daleko od savršenog, no sigurno je bio korak u pravom smjeru za razvoj kompletnog žanra. Čak bi ga nazvao prvom ‘inovacijom’ za ovu generaciju konzola.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.