Kao veliko iznenađenje mi je došla objava u kojoj je prošlog mjeseca Titan Forge Games najavio Smite 2, nastavak na akcijski MOBA naslov iz 2014. godine. Glavni razlog što mi je došlo kao iznenađenje je ponajprije zbog žanra. U vremenu kada je Smite nastao mnogi timovi su probali napraviti svoju MOBa igru, kako bi ugrabili dio financijskog kolača na popularnosti koja se stvorila. I koja se zadržala na malobrojnom broju naslova, gdje skoro više nitko ne pokušava ući na tržište.

Ne pokušava ni Smite 2 baš kompletno, jer kroz prethodnik već jesu na tržištu. Smite će i dalje biti igriva i podržavana igra, ali je potpuno jasno kako je ideja napraviti kompletnu tranziciju. Kad točno, teško je reći jer će timu trebati puno kako bi donio mnoge stvari koje bazna igra ima. Nije baš tako lako prebaciti deset godina rad u novu igru, niti želiš da bude sve isto, pošto se postavlja pitanje – čemu? Tako da će Smite 2 doći na proljeće u early alfa fazu. Koja će biti baš to, tako da očekujte puno problema i bugova koji će se onda peglati.

Po pitanju enginea ide se na Unreal 5, u odnosu na trojku koja je pogonila prva igra. Što je ujedno razlog što se ne može napraviti nadogradnja. Dolazi na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S, a ako kompanije odobre, čemu se u razvojnom timu nadaju, očekuje nas cross-progresion kroz sve platforme. Dok je cross-play ono što ćemo imati. U video ispod možete čuti što će biti sa progresom kojeg ste ostvarili u prvoj igri.

Smite je jedna od MOBA koju nisam probao, nepravda koju moram ispraviti. I zbilja me veseli što ćemo dobiti nešto novo u žanru, jer njegova popularnost je definirala uspješne igre i doveo nas u situaciju gdje je jako teško ući na tržište.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.