Stigla nam je jedna od prvih velikih vijesti ove godine, štoviše, ovog desetljeća – Sony je najavio kako će i ove godine, drugu godinu za redom, propustiti E3.

U jednu ruku ovo je velika vijest, no u drugu i nije, pošto su postajale naznake kako će se to dogoditi. Dok smo prošle godine govorili kako Sony propušta zato što ‘nema što pokazati’, nešto kasnije su nam došli uz State of Play i pokazali kako imaju, samo da to žele raditi na nešto drugačiji način. Na način kojim je Nintendo krenuo prije nekoliko godina.

Neki su pretpostavljali kako će se ove godine vratiti, kako bi na E3 predstavili PlayStation 5, zaboravljajući kako su PlayStation 4 predstavili na svom događaju. A izgleda da su se za tu rutu odlučili i za ovu novu konzolu. Razloga ima mnogo, od toga da imaju apsolutnu kontrolu, i da se točno zna što je glavna zvijezda tog showa – nova konzola.

U izjavi koju su dali za GamesIndustry kažu ‘Imamo veliko poštovanje za ESA kao organizaciju, ali ne mislimo da je njihova vizija za E3 2020 pravo mjesto za ono na što smo mi fokusirani ove godine.’ Ovo treba uzeti sa zrnom soli, pošto neke informacije kažu kako se Sony ne slaže sa ESA, a sigurno nije pomogao prošlogodišnji fijasko kada su privatne informacije velikog broja novinara izašle u javnost. Pa nastavljaju u tonu gdje kažu kako će graditi svoju strategiju za tekuću godinu sudjelovanjem na stotinama sajmova diljem planete.

Postoji nekoliko pogledan na ovo. Jedan od njih kaže kako Microsoft može dominirati E3 s predstavljanjem svoje konzole. Što je točno. No drugi pogled sve više zapitkuje ima li E3 smisla pošto sve više izdavača želi imati svoje događaje na kojima će predstaviti ono što žele. Uz veći fokus da to predstave direktno igračima, a ne samo novinarima i ljudima iz industrije. Pošto je do nedavno E3 bio zatvoren za javnost. Također da to naprave kada i kako njima paše. A sve to je izvedivo uz Internet, kao što nije bilo prije jedno desetak godina. Ili barem u istom kapacitetu kao danas.

Ovo samo znači kako će Sony u nekom doglednom trenutku najaviti neki događaj na kojem će predstaviti PlayStation 5.

Dodatne informacije pojavile su se ujutro, u kojima Microsoftov Phil Spancer potvrđuje kako će oni biti na E3.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.