Star Wars: Eclipse najavljen je za vrijeme The Game Awards showa, kao najnovija igra iz galaksije far, far away.

Iznenađenje tom najavom je jako ovisno o tome ako ste pratili glasine ili ne. Ako niste, onda vam je ovo došlo kao grom iz vedra neba. Ako jeste, onda ste čuli, a pokazalo se istinitim, kako Quantic Dream radi na novoj Star Wars igri. Jednoj koja će biti smještena u High Republic period, smješten oko 200 godina prije radnje iz filmova. Taj period je onaj kojeg se Star Wars trenutno fokusira, pa ćete vidjeti dolazak novela, stripova i svih drugih tipova medija čija je radnja smještena u tom vremenskom periodu. Eclipse će biti prva igra smještena u tom periodu.

Neovisno o tome, CGI triler s kojim su došli izgleda zaista impresivno. Izgleda kao dah svježeg zraka u pomalo ustajalu Star Wars formulu. Kako je igra u veoma ranoj fazi nije bilo za očekivati kako ćemo vidjeti gameplay prezentaciju. I tu je dio gdje postoje različita razmišljanja, a samim time i očekivanja.

Igre koje potpisuje Quantic Dream, kao primjerice Detroit: Become Human i Heavy Rain, imaju veliki naglasak na narativno iskustvo. Postoje oni kojima se taj pristup sviđa, kao i oni kojima ne. Ja spadam u one kojima se to sviđa. Za sada nismo sigurni kako će igra izgledati, no neke glasine su govorile kako nećemo imati stil kao iz prethodnih igri. Na službenim stranicama igra ne definirana kao akcijska avantura s razgranatim narativom za više likova. Za sada nije poznat niti okvirni datu izlaska, kao ni platforme na kojima bi Eclipse trebalo izaći.


2 thoughts on “Star Wars: Eclipse kao prva igra High Republic ere

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.