Nije lako ostati u vrhu, to je na svojoj koži ući švedski Starbreeze. Našli su se u velikim problemima i sada im je potreban novac, zbog toga su prodali natrag prava za System Shock 3 razvojnom timu.

Na svojim službenim stranicama kazali su kako je OtherSide Entertainment kupio prava i kako će to pokriti troškove koje je kompanija imala za vrijeme izrade igre. Ono što nam ipak nisu kazali je suma koju su dobili za ovaj posao. 2017. su rekli kako će uložiti 12 milijuna dolara u razvoj igre, uz nadu kako to neće biti jedina igra u serijalu. Od tada pa do danas su sporadično financirali System Shock 3, a koliko ih je sve to uistinu koštalo je i dalje iza znaka upitnika.

Što ovo znači za sam System Shock 3? Teško je kazati, igra je po navodima u izradi od 2015. godine i nismo baš puno vidjeli. Znamo kako na njoj radi Warren Spector, i da jedina igra koju je studio do sada napravio prošla prilično loše. To sve ne mora ništa značiti, ali nije da baš ulijeva povjerenje – štoviše, upravo suprotno.

Kultni System Shock 2 ove godine slavi 20 godina od izlaska, možda do tada saznamo kada će izaći njegov nastavak. A možda saznamo na čemu radi dizajner te igre, Ken Levine, koji je u međuvremenu stvorio cijelu franšizu koja je bila spiritualni nastavak – Bioshock.

A Starbreeze? Ako vas zanima nešto o njihovim problemima, predlažem vam sjajan Eurogamerov članak koji govori o tome. Koji je opseg situacije i kako je do svega toga došlo.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.