Starcraft 2 Nova Covert Ops

Prošle godine na Blizzconu najavljen je DLC dodatak za Starcraft 2 nazvan Nova Covert Ops. Tu je najavu trebalo gledati na dva načina – kao podršku za igru koja je došla do kraja svog planiranog puta i kao prvi DLC kojeg Blizzard radi za neku svoju igru. Njihove ideje uvijek su bile velike ekspanzije, premda možemo raspravljati o tome koji zapravo model Hearthstone ima.

Nova Covert Ops izašao je prije više od mjesec dana, a ja sam tek sada uspio ugrabiti priliku nabaviti i zaigrati ga. Nakon tri sjajne kampanje koje mi je Starcraft 2 dostavio, očekivao sam puno. Na žalost, nakon sat i pol igranja ostao sam prilično razočaran. Nova Covert Ops priča priču u kojoj je glavna zvijezda već nam poznati lik iz Starcraft svemira – Ghost Nova. Zarobljena na nekoj nepoznatoj lokaciji, iz jednako nepoznatog razloga, njen je prvi cilj bijeg u slobodu. Putem do toga susrest će jednog od prije poznatog lika, bit će nam predstavljen jedan potpuno novi, koji neće imati nikakvu dubinu i povezanost. Baš kao i nova frakcija koja je tu kako bi narušila privremeni mir. Sama priča kao da je koncipirana da nam ne kaže puno, a da nam baci udicu za nastavak. Model koji može funkcionirati, samo pogledajte Telltale igre, ovdje izgleda gotovo kompletno prazno.

Te tri misije koje smo dobili su najbolji dio DLCa. Svaka donosi sjajan, zabavan i prije svega različit gameplay model. Od solo igranja s jednim likom, do bježanja na Volturima u stilu 2D platformskih igri, pa sve do standardne gradnje vojske i odbijanja žestokih napada protivnika. Bilo ih je užitak igrati. Prije i nakon svake misije je i popratni cinematic, nešto što Blizzard već godinama vrhunski radi, na žalost zbog problematičnog uvoda u priču svi oni izgledaju jednako isprazno. Lijepo je vidjeti opciju u kojoj možemo nadograđivati Novu i jedinice kojima upravlja, ali realnost je ta da je to bilo prisutno u sve tri kampanje – nemati to bi bio promašaj.

Za proći sve to trebat će vam manje od dva sata – u mom slučaju to je bilo sat i pol, što uključuje sve misije na hard težini iz prve i gledanje svih cinematica. Teško se je ne osjećati zakinutim kada je to jedino konkretno što DLC Nova Covert Ops donosi, kozmetički dodatci kao pojedince ikonice ne pridonose kvaliteti DLCa. Jedini razlog za dodatnim igranjem su achievementi, a i oni spadaju u kategoriju kozmetike. Čak bi sve to i bilo prihvatljivo da cijena nije sedam i pol eura za epizodu, ili duplo toliko za sve tri u paketu.

Lako je vidjeti sav potencijal kojeg je paket imao, i tko zna, kada izađu iduće dvije epizode možda to bude dio jedne stvarno vrhunske cjeline, ali njih za sada nema i ovo se mora gledati kao zasebni segment. Kao takav on je podbacio, otići ću tako daleko i kazati kako je ovo primjer DLCa zbog kojeg je taj oblik nadogradnje omražen – onaj koji košta previše za količinu sadržaja koju donosi. Meni je bilo drago odigrati pošto sam odigrao sva tri poglavlja kampanje, a da nisam, preživio bih bez ovoga.


2 thoughts on “Starcraft II: Nova Covert Ops part 1 recenzija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.