Zaključno s 31. ožujkom, Street Fighter 5 prodan je u 1,4 milijuna primjeraka. Ta brojka obuhvaća PlayStation 4 i PC verziju te uključuje digitalne verzije prodane od veljače kada je igra izašla.

Informaciju je objavio Capcom u svom godišnjem izvješću, uz objavu kako su ostali kratki u odnosu na originalni plan koji je iznosio 2 milijuna prodanih primjeraka za igru. Razlozi slabe prodaje se mogu tražiti u odluci da Street Fighter 5 izađe s manjkom sadržaja za sve one koji uživaju u single player opcijama, uključujući i kampanju. I dok je multiplayer hvaljen (ja još nisam imao priliku zaigrati igru) početni dani su bili prilično problematični. U međuvremenu je sve to ispravljeno, a u lipnju nas očekuje dolazak kampanje, kao i novih DLC likova.

Jedan od razloga tako ranog izlaska je Capcom Pro Tour koji je ove godine fokusiran na Street Fighter 5, a njegova sezona je počela krajem veljače. Potpuno opravdana odluka fokusirati se na kompetitivnu komponentu igre. Kasnije izlazak utjecao bih na kvalitetu EVO turnira gdje će Street Fighter 5 biti glavna zvijezda večeri.

I za kraj, kada govorimo o brojkama – Street Fighter 4 od izlaska prodan je u 3,4 milijuna primjeraka. To nije mjerodavna brojka pošto je izašao u veljači 2009. godine, za više platformi, a u međuvremenu je izašlo nekoliko iteracija igre.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.