Street Fighter: The Miniature Game nije zakašnjela prvoaprilska šala, nego prava stvar koja je trenutno vrlo vruća na Kickstarteru. Toliko vruća da je u nekoliko dana dosegnula traženih 400 tisuća dolara. I ne samo to, trenutno ima skoro duplo više – u trenutku pisanja je preška 750 tisuća dolara.

https://www.kickstarter.com/projects/1821440755/street-fighter-the-miniatures-game

Premisa je prilično jednostavna – minijature s likovima iz Street Fighter video igre, set karata s potezima za svakog pojedinog lika, tereni bazirani na onima iz video igre, nekoliko različitih modova, od jedan na jedan do tri na tri, te free-for-all za do šest igrača. Ideja je da se krećete po terenu i izvodite pomoć uz pomoć karata, pokušavate doći pod kutom koji vam omgućava da protivnika lansirate u dio terena (kao recimo drvo) te mu napravite dodatnu štetu. Pod uvjetom da obrambeni igrač ne blokira ili ne napravi protunapad. Tu je bacanje kockica, punjenje bara koji vam omogućava jače poteze, uz cilj dobiti protivnika. Ili više njih.

Za baznu igru traže 80 dolara, a uz to dobivate 8 boraca s pripadajućim figurama. Za 140 dolara dobit ćete sve dodatne likove koji se otključaju uz pomoć dodatnih ciljeva (a toga će biti, za sada su već tri otključana, a još ih je devet u planu) kao i co-op boss ekspanziju. A ako udvostručite iznos te date 280 dolara dobit ćete i četiri ekspanzije.

Jasco Games (koje predvodi popularni Angry Joe) odlučio se na malo veće figurice nego što su inače u minijaturama – od 6 do 9 cm, ideja je da ih možete izložiti negdje kad ne igrate. Ispod je video u kojem ih možete vidjeti, a kao što možete pretpostaviti Capcom mora odobriti stvari koje tim radi, pošto je ipak Street Fighter njihovo intelektualno vlasništvo.

Meni se ideja jako sviđa, što govori i popularnost kampanje. Ali postoji jedna stvar koja mi se kod ovakvih stvari nikada ne sviđa – kada intelektualno vlasništvo velike kompanije ide na Kickstarter, makar i ako to ne rade direktno.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.