Eto zanimljivog razvoja događaja. Tom Clancy’s The Division 2, nadolazeća online akcijska igra koju potpisuje Ubisoft, neće biti dostupna na Steamu. Barem ne u startu. Razlog tome je Epic Games Store, s kojim je francuski izdavač sklopi ugovor oko distribucije PC verzije. Osim na toj platformi, igra će biti dostupna i na Uplayu.

Epic Games Store je najavio svoj online dućan uz informaciju kako će uzimati puno manji postotak nego Steam. Već smo vidjeli neke indie naslove koji su potpisali ekskluzivnost, no niti od jedan od njih nije bio tako veliko ime kao The Division 2. Ako pogledamo prethodni nastavak, koji je prema SteamSpyu prodan u između dva i pet milijuna primjeraka, postaje jasno kako će Steam ostati bez prilično lijepog iznosa. Hoće li to natjerati Valve da promisli i modificira svoja pravila? Pogotovo zato što postoji prilično jasno nezadovoljstvo.

Ovo ipak ne znači prekid suradnje, The Division 2 je imao preordere samo na Uplayu, nakon danas ih ima tamo i Epic Games Storu, te ih ni u jednom trenutku nije imao na Steamu. Imao je samo stranicu s informacijama, bez opcija kupnje. Suprotnost tome je Far Cry New Dawn koji je već sada dostupan za preorder na Steamu, što je prilično jasno kako će Ubisoft ispoštovati.

The Division 2 dolazi 15. ožujka ove godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Hoće li u budućnosti doći na Steam, koji je i dalje najveći digitalni distributer? To će vrijeme pokazati.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.