Wargaming, kompanija koja potpisuje World of Tanks, objavila je kako više neće poslovati u Rusiji i Bjelorusiji. Razlog je vrlo jasan, činjenica da je Rusija napravila invaziju na Ukrajinu.

Odluka je vrlo vjerojatno bila jako kompleksna, ipak je Wargaming osnovan 1998. godine u Minsku. Prije nego što je 2011. godine, godinu dana nakon što je izašao World of Tanks, kompanija preselila na Cipar. Gdje je postala najveći porezni obveznik unutar par godina.

Što to znači za igru? I to je kompleksno, pošto su sa 31. ožujkom prebacili svo poslovanje unutar te regije na Lesto Studios, koji je bio poznat kao Wargaming Saint Petersburg. Studio više nije dio kompanije, te Wargaming kao takav neće profitirati od poslovanja u toj regiji. Što će im biti prilično veliki financijski udarac. Isto tako će krenuti u proces zatvaranja ureda (studija) u Minsku.

Nisam potpuno shvatio kako će sada stvari funkcionirati, pogotovo kada govorimo o budućem sadržaju koji će dolaziti u World of igre. Da li govorimo o tome da se kompletan razvoj makne iz Rusije i da ovu budu sankcije, ili je ovo samo privremena solucija kako ne bi imali problema zato što nisu uveli sankcije. S nadom da će se jednom stvari vratiti u normalu? Wargaming nije prva kompanija koja je prestala poslovati u Rusiji, ali je ovaj slučaj veoma zanimljiv zbog povijesti same kompanije, kao i činjenice kako su World of igre itekako popularne u Rusiji.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.