DODATNE INFORMACIJE (5/10): Kao što sam prošli tjedan najavio, Wasteland 3 Fig kampanja je krenula,i to vrlo uspješno. U trenutku dok ovo pišem skupljeno je preko milijun i pol dolara od 2,75 milijuna koliko je cilj kampanje.

Uz kampanju stigla su nam i dva videa – jedan koji promovira samu kampanju i na vrlo zabavan način govori o tome što će igra sve imati. Te drugi u kojem možemo vidjeti prvi gameplay video za igru. Nije dugačak, no čovjeka veseli, a kako bi i vas veselilo, postavio sam ih u vijest.

Svi koji su do sada uložili u neku inXile igru dobivaju 5 dolara popusta na stupanj kojeg odaberu, a svi oni koji ulože u prvih 48 sati dobivaju besplatnu igru – horor avanturu Stasis ili postapokaliptični RPG UnderRail.

ORIGINALNA VIJEST (28/9): inXile Entertainment je najavio svoj novi projekt – Wasteland 3 nam dolazi!

Baš kao i za prošli nastavak serijala studio će tražiti pomoć fanova u financiranju. Velika razlika će biti ta što se s Kickstarter platforme prebacuju na Fig (koju potpisuje Double Fine) – onu u kojoj, ako uložite dovoljnu sumu, i sami možete zaraditi na projektu. Za Wasteland 3 tražit će se 2,75 milijuna dolara, a kako bi ušli u ulagački dio programa trebat ćete uložiti tisuću dolara. Ako vam je to previše, ne brinite, moći ćete uložiti manje, dovoljno za podržati igru. Kampanja kreće iduću srijedu.

A sada malo o igri. Ponovo nas čeka party bazirana postapokaliptična RPG igra koja će doći na PlayStation 4, Xbox One, PC, Mac i Linux. Očekujte vozila, fluidniji akcijski sistem, opasnosti u okolišu. Kao glavna novina bit će pričom vođen multiplayer, koji će imati opciju između standardnog i asinkronog. I još ćete moći nadograđivati svoju Ranger bazu.

wasteland-3-prvi-screenshot-2

U multiplayeru možete igrati zajedno s prijateljem, tako da svaki vodi svoju jedinicu Rangera, bilo da idete zajedno na misiju ili pojedinačno kako bi što više toga obavili. No možete nastaviti i kada vam prijatelj nije na mreži, time potencijalno omesti njegov progres.

Wasteland 3 nas vodi u smrznuti Colorado. Kako na tom mjestu nitko nije čuo za Pustinjske Rangere, bit će potrebno stvoriti svoju reputaciju od nule, pogotovo kada ste jedini preživjeli član November tima.

Studio taman završava Torment: Tides of Numenera pa Wasteland 3 može krenuti u predprodukciju. Datum izlaska nije poznat – Teško je vjerovati da će biti ove godine, najsigurnija oklada bila bi na 2018. godinu, no zbog silnih odgoda nemojte se začuditi i ako bude još godinu kasnije.

wasteland-3-prvi-screenshot-1


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.