Blizazrd je predstavio svoju najnoviju World of Warcraft ekspanziju – Dragonflight. Zmajevi se vraćaju Azeroth, ili tek dolaze pošto dobivamo novu zmajski klasu-rasu, a put nas vodi na davno zaboravljeni Dragon Isle. I uz sve to smo dobili najavu kako dobivamo World of Warcraft Wrath of the Lich King Classic. Drugim riječima, bilo je prilično zanimljivo, no krenimo redom.

Prezentacija koja je trajala nešto manje od sat započela je cinematic trailerom. Nešto što je prilično kvalitetno kod svake World of Warcraft ekspanzije. Tu smo saznali zašto do sada nismo upoznali Dragon Isle, otok koji će se sastojati od pet zona, jedna od njih će biti nova startna zona za Dracthyre. Oni, i samo oni, su ujedno i nova klasa, Evoker, koja koristi svo zmajsko nasljeđe koje imaju u sebi. Krenut će kao level 58, a baš kao i Pandareni, moći će se pridružiti frakciji po izboru. A prije nego dođe ekspanzija igra će dobiti opciju da igrači iz suprotnih frakcija igraju skupa.

Evoker će imati dvije specijalizacije, jedna healing, druga DPS, a koristit će oklope. Kada smo kod specijalizacija, svaka u igri će doživjeti preinaku zato što će talent sistem dobiti potpuno novi model. Skill tree se vraća, na moje opće oduševljenje. Isto tako će igra dobiti novo sučelje, na tom planu nisu ništa napravili još od izlaska igre. Profesije će dobiti nešto ljubavi, kao recimo opciju da naručite da vam netko izradi neki predmet.

Još sam zaboravio spomenuti kako dolaze zmajevi koje ćemo moći koristiti za kretanje terenom, u nešto drugačijem izdanju nego do sada. Koristit će ubrzanje s idejom da se stvori pravi osjećaj letenja na zmaju. Moj dojam o svemu najavljenom je pozitivan, ali nakon svih problema koje World of Warcraft ima, ostajem prilično oprezan. Nadam se da pisci nisu zaboravili kako još imamo onaj problem s mačem zabijenim u planet, što nekako nije baš sukladno s idejom ‘svijet se oporavlja’.

S druge strane, potpuno sam indiferentan prema tome što Wrath of the Lich King dolazi u svojem Classic izdanju. Iako mi je to daleko najdraža ekspanzija, nisam vidio smisao da se vraća u bilo koju ekspanziju u Classic obliku. Naprosto je to vrijeme prošlo, igra i igrači su drugačiji nego u vremenu kada su bile aktualne. Dolazi ove godine, pa koga veseli, neka se strpi još malo.


One thought on “World of Warcraft: Dragonflight najavljen

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.