Worlds je još jednom donio zanimljiva četvrtfinala.

Četvrtak su otvorili DAMWON Gaming i DRX. Broj jedan i broj dva Koreje sukobili su se u dvoboju gdje je se očekivala jedna tvrda i teška šahovska borba. Pokazala je to prva partija u kojoj smo bili na dobrom putu da imamo partiju s najmanje killova u povijesti Worldsa. Da nije bilo zadnjeg pokušaja obrane, to bi se i dogodilo. Ovako u ostali za jedan kratki, no to nije pokazatelj napetosti partije, koliko potpune kontrole koju je DAMWON uspostavio od samog početka. I koju će održati kroz sve tri partije za laganih 3-0.

JD Gaming vs Suning donio je potpuno drugačiji stil igre u sukobu broja dva i tri Kine, kada se krenulo s partijama velikog broja killova. Iako je bolje plasirani tim JD Gaming ugrabio prvu partiju, iduće tri je izgubio. Kao broj tri Suning je prošao dalje, no ono što su svi njegovi protivnici imali priliku naučiti je – ne dozvoliti huanfeng-u igrati Jhina. Njega je igrao u tri partije koje su dobili uz 19 killova i 2 deatha. Na putu ka polufinalu mogao bi im stajati i broj jedan Kine.

Što se i na kraju dogodilo, iako je to slomilo srce kompletnoj Europi. Svi su prognozirali propast Fnatica, a oni su krenuli veoma moćno s 2-0 u set. Trebala ima je jedna pobjeda iz iduće tri partije, Rekkles je igrao fantastično, i tu je bio podatak kako nitko u povijesti Worlds doigravanja nije preokrenuo iz ovakvog gubitka. No za sve postoji prvi put. Nakon poraza bit će dosta pitanja, bilo da govorimo o tome što su odabrali plavu stranu u obje partije kada su birali, iako su dvije pobjede dobili na crvenoj strani. Bilo da govorimo o tome što nisu stavili respect ban na Siona u četvrtoj, ili sve glasnije govorkanje da Nemesis nije dovoljno dobar mid lajn igrač kako bi Fnatic došao do titula. Kako god bilo, imat će što analizirati u narančastom taboru. Top Esports je izbjegao metak.

Nakon te partije, zadnje četvrtfinale imalo je drugačiji narativ. Odjednom je G2 dobio puno više šanse zbog toga što je Fnatic prikazao. A G2 je zadnjih godina bolji tim, premda su i dalje mnogi mislili kako će Gen.G imati prednost. No na riftu je situacija bila potpuno drugačija. G2 je napravio veni, vidi, vici. Laganih 3-0 u kojima su pokazali koliko su zapravo strašni kada igraju ozbiljno, i kada Caps igra na razini najboljih igrača svijeta. Nade Europe ostale se na prošlogodišnjem finalistu, koji iz godine u godinu ide stepenicu više. Može li ove godine do kraja?


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.