Nakon 114 odigranih partija saznali smo tko je deseti po redu League of Legends prvak. Worlds 2020 osvojio je Damwon Gaming pobjedivši Suning s 3-1 u finalu.

A kakvo je to finale bilo. Prva partija bila je 45 minuta prebacivanja prednosti s jedne na drugu stranu u vjerojatno najboljem meču turnira. Kada je jedan tim izgledao kao da ima prednost, onda bi onaj drugi tim našao način kako da pametnom igrom sve to anulira. U konačnici Suning nije imao dovoljno odgovora za sve što je Damwon imao prilikom napada. Ta partija je pokazala ako su i jedan i drugi ti došli na zavidnoj razini, a druga partija je to sve ponovila. Iako 10 minuta kraća, imali smo gotovo identičan scenarij ravnopravnih borbi, samo je ovog puta Suning došao do pobjede. No nakon toga njihova snaga je pala. Damwon je našao solucije za sve snage koje je Suning imao, pogotovo time što su anulirali top lajn protivničkog tima, prvog koji je u finalu Worldsa napravio pentakill. Iduće dvije partije su relativno lagano dovršili u svoju korist.

Nakon dvije godine što je LPL (Kina) uzeo titulu, Damwon je vratio titulu u LCK regiju. Južna Korea ponovo ima prvaka. Iako je finale bilo gledanije nego prošlogodišnje, ipak je ovaj meč ostao ‘samo’ drugi najgledaniji u povijesti Worlda. Dogodine smo opet u Kini, nadam se uz publiku, koju ovdje, u limitiranom broju, imali samo na finalu.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.