Ostala su samo dva tima, a idućeg tjedna još jednom ćemo prepoloviti tu brojku kako bi okrunili desetog po redu League of Legends prvaka.

Otići stepenicu dalje. To je bila misao s kojom je G2 došao na turnir. Kako su prošle godine igrali finale, to bi značilo postati prvaci. S druge strane bila je posljednja perjanica Koreje – DAMWON Gaming. Oni su pak imali jednu drugu misao – osveta. Prošle godine na Worldsima upravo ih je G2 izbacio u četvrtfinalu. Četiri od pet igrača te generacije i dalje je tu, te su čekali svoj trenutak. A tko čeka, taj i dočeka.

Ovaj Bo5 set još je jednom pokazao zašto caps ne bi trebao biti u razgovoru za najboljeg midlajnera svih vremena. Njegova igra u četvrtfinalu bila je senzacionalna, ali taj problem konzistencije – claps or craps – ponovo se pokazao u ovom setu. G2 je mnogo toga stavio u njegove ruke, no on se nije pojavio na partiji. Nije bio jedini, i Wunder je izgubio sve na top lajnu. Uz tako što, g2 nije mogao proći. U drugoj partiji su izabrali crvenu stranu, iako su znali da protivnici preko 30 partija s plave strane nisu izgubili. U toj partiji su ih dobili. No totalna suprotnost je bila četvrta partija kada je završila nakon 19 minuta i 3 sekunda. Postala je to najkraća partija u povijesti Worldsa, jedina koja je završila prije dvadesete minute. A kao sol na ranu, DAMWON je izveo isto slavlje nakon partije kao ono koje je izveo G2 nakon četvrtfinala. Postavlja se polako pitanje, da li je ovo kraj G2 dinastije? Ili će se vratiti jači nego prije.

Drugo polufinale vidjelo je dvoboj za Kinu. Top Esports vs Suning za šansu osvojiti titulu na domaćem terenu. Broj jedan Kine, protiv broja tri Top Esports je glasio kao jedan od favorita, a nakon što je više lošim odlukama Fnatica prošao dalje, svi su ih i dalje vidjeli kao favorite ovog dvoboja. Moram priznati da su komentatori i analitičari tu malo previše gledali kroz roze naočale. Pogotovo naporno je bilo slušati kako je JackeyLove osvojio titulu prije dvije godine, čak i nakon što ga je Fnatic gazio u četvrtfinalu i što je bilo jasno da definitivno nije na toj razini sada. Kako je 369 najbolji top lajner turnira, koji niti u jednoj od četiri partije nije uspio dobiti poraziti suparnika iz linije. A sve to su bazirali na činjenici kako su u polufinalu LPLa dobili Suning s 3-0. Praveći se kao da se ovo igra sutradan i da se igra na istom patchu. Suning je igrao veoma pametno, koristio svoje prilike, nije žurio dovršiti partije, te je u konačnici pokazao kako im puno bolje odgovara ovo okruženje, i kako će oni braniti domaću regiju u finalu. 3-1 za prolaz dalje. Do sada nitko nije vjerovao u njih, vrlo vjerojatno niti u finalu neće biti favoriti. Zato će biti opasni.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.