Nakon 8 dana igranja Worlds 2020, svjetsko prvenstvo u League of Legends, odradilo je skupine. Osam ekipa prošlo je dalje, dok će osam pakirati kofere i put kućama. Što se sve događalo? Saznajte u redovima ispod.

League of Legends nominalno ima 4 velike regije, čiji su pobjednici bili nositelji skupina. No ako pogledate tko je prošao dalje, realnost je takva da ćemo u nastavku gledati timove iz tri regije. Sjeverna Amerika je pokazala malo, a najmanje je pokazao prvak. TSM je postao prvi nositelj skupine koji je u deset godina završio skupinu s 0-6 omjerom. Osim njih to je ostvario i ruski roster Unicorns of Love, no oni su prošli kroz play-i fazu, tako da je u konačnici TSM jedini tim koji na turniru nije upisao pobjedu.

FlyQuest je završio s 3-3, gdje su čak dobili i pobjednika skupine Top Esports, ali to su napravili u drugom tjednu, nakon što su već bili eliminirani s turnira. Najbliži prolasku bio je Team Liquid, koji je odradio svoj dio i nadao se kako će G2 Esports dobiti Suning kako bi imali borbu za drugu poziciju u dodatnoj partiji. Na kraju smo imali dodatnu partiju, ali u dvoboju za prvo mjesto Suning je dobio G2 kako bi izborio tiebraker, a zatim ih je u istom porazio za prvo mjesto u skupini.

To je znalilo kako će Europa imati predstavnika u četvrtfinalu, a kako i Fnatic nije osvojio skupinu, izbjegli smo dvoboj europskih sila u toj fazi natjecanja. Ždrijeb je postavio tako da bi se to moglo dogoditi tek u finalu, a hoće li do tamo doći, to je druga priča. Korea je došla s 3 tima, te su sva tri prošla dalje, dok je Kina imala pravo na četiri tima, a jedan je otpao. Europa je također imala 4 na turniru, no jedan je ispao u play-in fazi, dok jedan nije prošao skupine. Play-in faza je pokazala kako su manje regije sve bliže kvalitetom, ali još dosta daleko. Pacifička regija je imala dva predstavnika, ali se nisu proslavili.

Kvaliteta partija je bila na zavidnoj razini, premda je i tu bilo svega. Gdje dominantni tim gubi lakoćom, pa sve do šahovskih partija, ali i velikih grešaka koji su doveli do preokreta (na vas gledam TSM). Premda je drugi tjedan bio dosta slabiji, mislim da su čak tri grupe bile gotove nakon dvije od šest partija u tom tjednu. Gdje se nije znao poredak, ali se znalo tko ide dalje, a tko ispada. Zato smo na kraju imali samo jedan tiebraker kroz sve četiri skupine.

Što dalje? Ždrijeb je odrađen, četvrtfinala se igraju od četvrtka do nedjelje s početkom u podne po našem vremenu. I dok će u parijama osvajači skupina biti favoriti, treba imati na umu da je best-of-5 potpuno drugačiji od best-of-1 kojeg smo imali u skupinu. Tu puno veću ulogu ima taktička priprema i momentum iz prijašnjih partija. A prijašnje godine su nam pokazale kako je sve moguće.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.