Apex Legends je igra o kojoj možemo pričati na više od jednog načina, ali koji god izaberemo, moramo skinuti kapu za sve ono što je Respawn napravio u proteklih tjedan dana. A napravio je puno.

Nakon prvog dana objavili su kako je igra skupila preko milijun igrača, nakon 3 dana došli su do brojke od 10 milijuna, a sada smo saznali, kako su nakon tjedan dana došli do 25 milijuna igrača (od čega se moglo naći oko dva milijuna istovremeno na serverima). Ovim tempom bi mogli početi razmišljati o nekoj globalnoj dominaciji u stilu negativaca iz James Bond filmova. Realnost je takva da će interes u nekom trenutku pasti, pošto su svi pohrlili probati novi free-to-play Battle Royale, te će se mnogim vratiti na svoj primarni Battle Royale. Postotak će zasigurno ostati, samo još ne znamo koliki, te koliki će udio na tržištu Apex Legends imati za jedno pola godine.

I dok su to sve opravdana pitanja, trenutno EA i Respawn nemaju potrebe odgovoriti na njih. Na Twitchu su broj jedan, te trenutno imaju više nego broj dva i tri (League of Legends i Fortnite) zajedno, a sve to mogu zahvaliti svom marketingu, točnije ‘nedostatku istoga’. U današnjem dobu je prilično zanimljivo vidjeti najavu projekta koji izlazi isti taj dan, i to projekta koji nije zaražen tonom bugova, nego već od prvog dana pruža veoma fluidno i zabavno iskustvo. Jedno koje nije samo kopija, nego se ne boji inovirati unutar žanra (ping sistem je intuitivan, jednostavan i nadasve koristan). Marketingu koji se fokusira na influencere koji će bolje pokazati igru nego izvedbe koje vidimo na E3, kada slušamo glumce koji čitaju užasno napisan tekst razgovora suigrača (Anthem uključen).

Što budućnost donosi za Apex Legends? Season Pass je u najavi, a dalje tek možemo nagađati. Igra trenutno ima ogroman hype te je zbog toga teško realno sagledati situaciju. Možda za pola godine bude najpopularnija igra današnjice, a možda i nestane. Možda zbog nje u konačnici dobijemo Titanfall 3, a možda i ne. Možda samo dobije Titane u igru, ipak je igra smještena u tom svijetu. No jedna stvar koja će biti zanimljiva je ta kako će sve ovo utjecati na Anthem, pošto je EA upravo lansirao igru kao uslugu, par dana prije nego lansira jednu drugu igru kao uslugu. Premda nisu isti žanr, postoji prilično zanimljivo preklapanje, a to je i Respawn doživio na svojoj koži kada se Titanfall 2 preklopio s Battlefieldom.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.