Tijekom vikenda su stigle iduće tri epizode za animiranu seriju Arcane. Što znači da nam ostaje samo još jedna runda kako bi kompletno odgledali kompletnu seriju. Ako želite nastaviti čitati članak, oprez, neke sitnice bi mogle biti protumačene kao spojleri.

Već ste imali priliku pročitati što sam mislio o prve tri epizode, a nove tri su nastavile istim tempom. Visoka kvaliteta, dobra radnja, zanimljivi likovi i njihove povijesti. Kako je ovo drugo poglavlje priče radnja je otišla nekoliko godina kasnije, a svijet se prilično promijenio i to u oba grada. Piltover je kompletno implementirao hextech. Taj spoj magije i tehnologije zarazio je grad inovacije. Od sitnica za svakodnevnog čovjeka, pa do zgrade koja teleportira leteće brodove (cepeline), čime su bogati trgovci postali još bogatiji. Zaun je pak doživio promjenu vlasti, uz osjetno jači utjecaj orgnaiziranog kriminala.

Svijet je postao drugačiji, a skoro svi likovi doživjet će to na svojoj koži. Jayce je postao simbol grada, rastrgan između opreza i inovacije, uhvaćen u mrežu politike koju ne razumije. Viktor pak ima potpuno drugačiji problem – umire. Što istovremeno povodi do zanimljivog otkrića. Vi je vrijeme između dvije epizode provela u zatvoru. Caitlyn je dobila osjetnu rolu u ove tri epizode, gdje vidimo njenu borbu između toga što ona želi i što njena familija želi za nju. Dok je Jinx u nekom PTSP periodu gdje se bori sa svojim unutarnjim demonima.

Po pitanju likova, Vi i dalje dominira kada se pojavi na ekranu, no ovog puta joj Jayce parira u tome. Kod Jinx je fantastično kako su animator vizualno uspjeli prenijeti njenu problematičnost na ekran. Pogotovo kroz trenutke kada komunicira sama sa sobom, te kada kroz vizualni prikaz imamo mali uvid u njene misli. Nešto što zaslužuje sve pohvale. Arcane je isto tako nastavio svojim pokazivanjem prošlosti likova, oni koji nisu dobili taj segment u prošlom setu epizoda, dobili su ovoj. Pogotovo dobro je to napravljeno kod Viktora. Audio segment je i dalje odličan, a bilo je lijepo vidjeti Imagine Dragons kao likove u seriji.

Osim ako ne uprskaju stvar u zadnje tri epizode, prilično je jasno kako je Riot Games napokon otvorio vrata svog svijeta ne jedan impresivan način. I za pretpostaviti je kako ovo nije zadnje što gledam iz tog svijeta.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.