Vikend je iza nas, a time i moje igranje Battlefield 2042 bete, prije izlaska igre koje je zakazano za 19. studeni. U kakvom je stanju igra malo više od mjesec dana prije izlaska?

Na to pitanje nije baš tako lako odgovoriti. Informacija na koju sam naišao, pošto nisam do zadnjeg detalja pratio stvari oko igre, kaže kako smo igrali barem dva mjeseca staru verziju igre. Što bi objasnilo mnoge bugove koji su još uvijek prisutni, zbog kojih je Battlefield 2024 doživio odgodu od oko mjesec dana. Što zbog covid uvjeta rada, što zbog toga što postoje ovakvi problemi. Dva su mi zapela za oko. Prvi je bio kada su na mapi ostale zamrznute teksture protivničkog vojnika, u kojeg sam prvobitno ispalio cijeli šaržer, uz čuđenje kako ga nisam ubio. Dok za drugi nisam siguran da li je bug ili dizajnerska odluka – a to da nisam imao indikaciju na granatu koja je negdje oko mene. Zbilja se nadam kako je to bug, pošto bi to bila katastrofalno frustrirajuće.

Bilo je i nekih sitnica na pitanju tekstura okoliša, ali to nije za zamjeriti, koliko se isti mijenja tijekom partije. Tijekom bete bila je dostupna samo jedna mapa – Orbital – i tu se već vidi sve što razvojni tim želi napraviti s igrom. Kada sam krenuo na mapu imao sam osjećaj laganog ljetnog dana, a pred kraj mape sve se zamračilo, došla je tropska oluja gdje je kiša dodatno smanjivala vidljivost. Kada na to dodamo svu moguću devastaciju okoliša, koja na Orbitalu nije izražena kao što bi na nekim drugim mapama moglo biti, mapa s početka partije i ona s kraja izgledaju prilično drugačije. Trebam li uopće govoriti kako su vizuali spektakularni?

Orbital je imao jedan drugi problem, a to je njegova veličina. Mapa je izgledala preveliko čak i za partiju od 128 igrača. Usprkos kontrolnim točkama za koje se timovi bore, ima toliko praznog prostora gdje se možete pozicionirati, a da pri tome nikoga ne vidite prilično dugo (što ima i svojih dobrih strana). Pa se tako, skoro pa gerilski, možete probiti iza neprijateljskih linija kao da ste na šetnji. S druge pak strane, uvijek će biti i mjesto oko kojeg se odvijaju žestoke borbe. A tu je ono gdje se Battlefiled 2024 pokazao najbolji. Ti momenti izgledaju kao pravi rat. Gdje se puca sa svih strana, gdje svako malo prođe neko vozilo kraj ili iznad vas, i gdje se traži način kako poraziti protivnika. Protivnike je prilično lako primijetiti, što svakako pomaže, no treba ih znati pogoditi.

Tijekom bete nisam baš puno obraćao pozornost na to koje su sve loadout opcije, zato što takve stvari čuvam za konačnu verzije igre, niti na vožnju vozila, pošto nisam dobar u tome. Od gadgeta sam koristio dronea za označiti lokacije protivnika. No neki konačni dojam je da Battlefield 2024 donosi puno toga zabavnog i usprkos svim problemima – uživao sam igrajući. Problema ima, samo se nadam kako će prilikom izlaska njihov broj biti minimalan. Očekivanja su postavljenja veoma visoko.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.