Dodatne informacije 2 (17/10): Ne jedna, nego dvije civilizacije. Dyah Gitarja (srećom da joj nisu stavili puno ime koje je Tribhuwana Wijayatunggadewi) predvodit će Indoneziju i izgleda da će biti prilično važna igračica na morskom ratovanju. To je onaj drugi veliki aspekt kojeg ispod opisani patch donosi. Hoće li ovo biti zadna koju će Civilization 6 u sklopu ovog patcha?

Dodatne informacije (16/10): Rekao sam kako neće biti čudo ako najave. I eto, najavili su. Stiže nam još jedna nova civilizacija. Jayavarman VII predvodi Khmer carstvo, današnja Kambodža, u pohodu na osvajanje virtualnog svijeta. Njegova civilizacija će imati katapulte na slonovima i vrlo važan utjecaj religije, koja je tema jesenskog patcha. Sva sreća da se nisam kladio, pošto sam mislio kako zbilja nećemo dobiti novu civilizaciju.

Originalna vijest (11/10): Civilization 6 je bio dobar način za pratiti godišnja doba pošto je po njima nazivao velike updejtove koje je tim pripremio za igru. Do sada je to često bilo popraćeno DLCom, no izgleda kako idući neće biti. Ili barem za sada izgleda kako neće biti.

Veliki jesenski update fokusirat će se na religiju. Tim je objavio kako nam stižu dva nova panteona, novi osnivači, sljedbenici, kao i vjerovanja kojima ćemo moći oblikovati tu svoju religiju na još više načina. A kako je religija dosta dobar pokretač sukoba u ranijim fazama igre dolaze i nove religiozne jedinice, kao warrior monk. To je ono glavno na površini, no ako zagrebete malo dublje vidjet ćete kako ima još dosta sitnica i modifikacija skupljenih na temelju komentara fanova serijala.

Sučelje će dobiti neke promijene koje će olakšati igranje, recimo neće više sve glasine tretirati kao važne, a i ekran diplomacije bi trebao biti pregledniji. Još jedna važna stvar će biti vezana uz oceane, napravljene su preinake tako da oni više neće biti sigurna zona. Računalo će sada graditi brodove i armade, postat će puno aktivniji i opasniji na velikom plavetnilu. I još ponešto.

Za sada nema najava o nekoj novoj DLC civilizaciji. Civilization 6 će 21. ovog mjeseca napuniti godinu dana, u tom periodu je dobio 5 DLCova. Jedan od njih je sadržavao dvije civilizacije (i bio duplo skuplji), dok jedan je bio samo scenarij paket. To je otprilike brojka koliko su podrške dobivali u petici prije nego se krenulo na izradu novog nastavka ili ekspanzije. U ovom slučaju ovo drugo. Rad na tome je zasigurno odavno krenuo te će mnoge nove ideje ubaciti u nju, baš kao i civilizacije.

Ako kojim slučajem i najave novu civilizaciju uz ovaj update to neće biti neki veliki šok, no spremniji sam kladiti se na to da neće. Dok čekate update, koji bi trebao izaći ‘ubrzo’, krenite planirati iduću partiju.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.