Cyberpunk 2077 doživio je novu odgodu. Novi datum izlaska je 10. prosinac. Zadnji put su kazali kako više neće biti odgoda, pa samo sada tu gdje jesmo.

U ‘pismu’ kojeg su postavili na socijalne mreže, kojeg sam vam i sam postavio, kazali su da je jedan od problema taj da igra bude spremna za računala, konzole ove i buduće generaciju i Google Stadiju. Stadia je u ovoj priči zanemariva, no na mnogim mjestima se mogu naći komentari kako bi CD Project trebao izbaciti PlayStation 4 i Xbox One kao platforme na koje igra dolazi. Pošto je jasno kako Cyberpunk 2077 mora raditi i na onim prvim uređajima iz tih serija. Mora! To su konzole obećavale, igre će na novijim verzijama raditi bolje, ali će raditi i na starima.

No zašto je to uopće važno? Ionako će PlayStation 5 i Xbox Series X biti na tržištu skoro mjesec dana. Pa svi znamo da će na njima Cyberpunk 2077 raditi bolje? Razlog tome leži u prodaji. Čak i kada bi Sony i Microsoft premašila sve očekivanja prodaje, kada bi nekako uspjeli zaobići proizvodnu limitaciju, to bi i dalje bila premala baza za prodaju. Pogotovo kada se usporedi s brojem PS4 i Xbox One konzola koje su trenutno na tržištu. Veća baza je jednaka većoj prodaji. Prilično jasno. Da izađu samo na nove generacije imali bi prodaju s kojom vjerojatno ne bi pokrili troškove dugogodišnjeg razvoja. I tu leži sva mudrost. Prodali bi oni još puno primjeraka nakon izlaska, ali zna se da je najveća prodaja AAA naslova u prvih tjedan dana, osim u pojedinim izuzetcima.


One thought on “Cyberpunk 2077 ponovo odgođen

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.