Dodatne informacije (11/1/2022): Jeff Ross je ispravio informaciju oko preko osam milijuna prodanih primjeraka za Days Gone. Informacija dolazi iz razgovora s još jednim čovjekom koji je radio za Sony – David Jaffe, kreatoru Twisted Metal i God of War serijala.

Sony mu nikada nije rekao službene brojke, on je do njih došao tako što je gledao stranicu koja prati trofeje i prema tome došao do brojke. Time je zanemario preprodaju i posudbu, koja se ne računa kao broj prodanih primjeraka u Sony računici.

Još je govorio o tome kako je vodstvu predložio novu Syphon Filter igru, kao i open world Resistance, no od toga nije bilo ništa.

Originalna vijest (6/1/2022): Jeff Ross, Days Gone direktor, oglasio se još jednom vezano uz to što Sony nije dao zeleno svijetlo za izradu nastavka igre.

Povod za to je bila informacija da je Ghost of Tsushima prodan u više od osam milijuna primjeraka. Jeff Ross kaže da je krajem 2020. godine, u trenutku kada je napustio Sony, Days Gone imao preko 8 milijuna prodanih primjeraka. Od tada do danas, uz dodatan izlazak na PC (gdje je procjena prodanih primjeraka između milijun i dva), prodano još više, no usprkos tome ‘lokalni menadžment je smatrao to velikom katastrofom’.

Bend Studio je trebao dugo da napravi igru. Razvojni ciklus je trajao između šest i sedam godina, a onda kada je Days Gone izašao bilo je jako puno problema, što sam i kazao u recenziji. Prosječni Metascore igre bio je 71, te usprkos tome što je igra bila profitabilna Sony je odlučio ne dati zeleno svijetlo za nastavak. I pitanje je hoće li ga dati tako skoro.

Prema glasinama Bend trenutno pomaže Naughty Dog studiju na izradi nove nenajavljene multiplayer igre koje imaju u pripremi, dok njihov drugi tim navodno radi na novoj Uncharted igri. To znači kako Days Gone 2 nije u planovima barem na neko vrijeme.

Hoće li Sony popustiti svoj stav oko nastavka? Nije nemoguće, danas je igra bolja nego na dan kada je izašla. U recenziji sam osim problema kazao i koliko sam uživao u priči, kao i mnogi ljudi diljem svijeta. Uz tako veliku prodaju, koja i dalje polako raste, se stvorila i baza fanova koji bi rado vidjela nastavak. Kada to ponovo dođe za stol kao tema razgovora, parametri će biti drugačiji nego kada su prvi puta odlučivali.


One thought on “Days Gone direktor ponovo govorio o tome što nastavak nije odobren

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.