U financijskom izvješću kojeg je CD Projekt prikazao vidjeli smo jednu zanimljivu informaciju – njihova digitalna platforma GOG.com gubi novac. Nije panika, pošto sama kompanija, usprkos prilično lošem periodu koji je iza njih, generira novac.

Zarada za Q3 im je bila 34,7 milijuna dolara, porast od 38%, na krilima prodaje igri iz Witcher serijala, kao i na prodaji koju je Cyberpunk 2077 imao. Usprkos svim problemima koje je igra imala, peglanje je ipak pomoglo. GOG.com je je generirao 2,21 milijun dolara gubitka od početka godine. Usporedbe radi, u istom periodu prošle godine generirali su 1,37 milijuna dolara profita.

Koja je točna računica tog projekta, teško mi je za kazati, pošto nemam uvid u kompletan proces. A to je proces, pošto od 2008. godine kada je platforma nastala, uloženo je puno truda kako bi se stare igre prilagodile za današnja računala.

Tu ima više posla nego se na prvu čini. Nije riječ samo o tome da se tehnologija uskladi, ima tu jako puno papirologije s autorskim pravima za svaki pojedini aspekt igre. Iz kompanije kažu kako su već poduzeli mjere kako bi poboljšali financijsku sigurnost za GOG. To uključuje promijene u strukturi tima uz fokus na ponudu odabranih DRM-free naslova.

Iduća godina će biti zanimljiva, u njoj će Witcher 3 i Cyberpunk 2077 dobiti verzije za trenutnu generaciju konzola.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.