Kolovoz je lagano pri kraju, nesnosne vrućine su sve više iza nas, a u gaming svijetu to vrijeme znači jednu stvar – dolazi nam Gamescom. Sajam koji u svom tjednu skupi nekoliko stotina tisuća ljudi, a brojka se lagano približava pola milijuna, zainteresirao je čak i političare tako da će Angela Merkel ove godine otvoriti isti (dok ovo pišem ona upravo to i radi). Njemačka kao centar gaming svijeta u tih nekoliko dana.

I kako to obično biva zadnjih godina, stvari kreću ranije. Veliki izdavači žele prostor samo za sebe, a ne ga dijeliti sa svima onima koji su došli predstaviti svoju igru na Gamescom. Najbolji način za to? Konferencije. Microsoft je svoju odradio u nedjelju, puno je govorio, a zapravo ništa nije kazao. Od 100 minuta koliko je sve trajalo dobra polovica bila već viđeno na E3. Govorili su o tome kako će mnoge igre biti prilagođene za Scorpio… pardon… Xbox One X. Čak su najavili i nekoliko inačica konzole za preorder, no na žalost, opet nisu pokazali igre zbog kojih bi to trebao napraviti. Jedino vrijedno spomena je nova igra iz Frontier Developments studija – Jurassic World Evolution izgleda zbilja zabavno.

EA je bio u ponedjeljak. Isto nam je govorio o puno toga već viđenog. Ipak, bilo je puno više novih i konkretnih informacija. Sims 4 dobivaju novu ekspanziju fokusiranu na pse i mačke, dobili smo trailer i gameplay za Star Wars Battlefront 2 svemirske bitke, koje izgledaju zaista dobro. Battlefield 1 nam je pak pokazao svoj novi Incursion mod koji je za pet na pet igranje, što je prilično veliki pomak za ono po čemu je serijal poznat. Bila je tu i FIFA 18, ipak smo u Europi, a sezona nogometa je počela. No, moj favorit nije veliki naslov, nego je ponovo indie igra. Švedski studio Zoink predstavio je svoju igru prilično jednostavno imena Fe. Neću vam puno govoriti, mislim kako će vam trailer ispod kazati sve što vam je potrebno.

Dok čekamo Blizzard, za kojeg se osobno nadam da će najaviti novu World of Warcraft ekspanziju, i Nintendo, možemo se malo usredotočiti i na neke druge stvari. Recimo informaciju kako je PlayerUnknown’s Battlegrounds skupio osam milijuna prodanih primjeraka u pet mjeseci koliko je na tržištu u early access obliku. Ili kako anime boyband roadtrip (kako kolege sa RPSa kažu) dolazi na PC. Naravno, Final Fantasy 15, a što drugo? Ili kako Horizon Zero Dawn dobiva novu težinu igranja, ali ne neku super tešku, nego jednu laganu, za sve one kojima je igra prevelik izazov.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.