Jučer smo saznali tko je osvojio Dreamhack StarCraft 2 Masters 2020 Winter u Europi i Sjevernoj Americi, a samim time smo saznali tko sve ide na Winter finale sezone koje će se odigrati tijekom ovog tjedna sa sutrašnjim početkom.

Napomena, ispod se nalaze spojleri, pa ako si ne želite otkriti tko je.

Krenimo s Europom gdje je 18 godišnji francuz Clem uzeo svoju prvu veliku titulu. Nakon mnogih pobjeda na manjim i mjesečnim turnirima bilo je samo pitanje vremena kada će Clem napraviti taj korak više. To se dogodilo na ovom turniru. U skupinama je odradio 7-0 (baš kao Reynor i Serral u svojim skupinama). Prošao je Denvera u četvrtfinalu s 3-2, dok je u polufinalu bio isti rezultat, samo za Serrala. Odlazak u donji dio ždrijeba značio je proći preko njemačkih aduta – ShoWTimE je pao s 3-0, HeRoMaRinE s 3-1, a onda ga je u dvoboju za ulazak za finale ponovo čekao Serral. Ovog puta je Clem bio bolji s 3-1.

U finalu ga je čekao Reynor s 1-0 prednošću zbog pobjedničkog djela ždrijeb. U jesenskom finalu situacija je bila obrnuta. Isti protivnici, samo je Clem došao iz pobjedničkog dijela ždrijeba. Nakon što je Reynor poveo s 2-0 mnogima je prošla misao kako će njegov talijanski vršnjak ponovo osvojiti turnir. No iduće četiri partije Clem je dobio i uzeo svoj prvi veliki turnir. Time je osigurao odlazak na finale Winter sezone, a uz njega idu još Reynor, Serral i HeRoMaRinE.

Amerika je imala malo drugačiju situaciju pošto samo finalisti idu na završni turnir, a nakon skupina bilo je jasno kako će se za ta dva mjesta boriti. Scarlett, Neeb, Astrea i Future, svi redom su završili s 6-1 rezultatom. I oni su činili polufinala pobjedničkog dijela ždrijeba. Na kraju će i završiti kao top 4. Future će biti zaustavljen od Scarlett u gubitničkom dijelu ždrijeba. Nju će pak zaustaviti Neeb, koji ju je dva puta u turniru dobio s 3-1. Tu se znalo kako će Astrea i Neeb na završni turnir, a titulu pobjednika uzeo je Astrea koji je također dva puta dobio svog protivnika. Prvo ga je u pobjedničkom finalu dobio s 3-0 i automatski ostvario prednost od 1-0 u velikom finalu. Tamo je Neeb pružio puno više otpora, ali je u konačnici izgubio u sedmoj partiji. Konačnih 4-3 za još još jednog igrača kojem je ovo prvi osvojeni premium turnir, i koji je također kao i Clem izgubio finale jesenskog Dreamhack izdanja.


One thought on “Dreamhack StarCraft 2 Masters 2020 Winter EU i NA pregled

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.