EA je službeno objavio o čemu smo lani pisali, njihova nogometna simulacija više neće nositi FIFA ime nego će sada biti EA Sports FC.

U tekstu od lani sam analizirao situaciju i zašto ovo ima smisla za EA i kako FIFA ne stoji dobro po tom pitanju. Od tada pa do danas se stvar nije promijenila. Te kao što sam pretpostavio, do dogovora neće doći tako lako. I nije.

Što to znači za igrače? Osim drugačijeg imena, ne puno. Preko 19 tisuća igrača, preko 700 timova, više od sto stadiona će biti u igri kroz 30 liga. Premier liga, La Liga, Bundes Liga, Seria A, MLS – ono što je najvažnije na velikim tržištima je tu. Ultimate Team, Volta, karijera, pro club također. Ali ne odmah, pošto će FIFA 23 biti zadnja koja će nositi to ime. Godinu kasnije nosit će novo ime.

FIFA je navodno tražila milijardu dolara za 4 godine licence. I vrlo vjerojatno će FIFA probati naći nekoga tko će preuzeti licencu. Što neće biti lako. Do tada, čekamo ljeto za informacije za FIFA 23 koje bi trebale doći na ljeto, dok trenutno možete ugrabiti FIFA 22 u sklopu PlayStation Plus pretplate.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.