Moram priznati kako mi se Nintendo Direct koncept sve više sviđa. Generalno su kratki i jezgroviti, osim kada se fokusiraju samo na jednu igru, onda znaju ići u detalje što nije pretjerano zabavno. Mislio sam kako će ovaj biti takav, kako će se fokusirati samo na Fire Emblem: Three Houses. I drago mi je što sam se prevario.

U 35 minuta Nintendo je predstvio spomenuti 16. nastavak serijala, no predstavili su i mnoštvo drugih naslova. Neki od njih su već vani, te su samo govorili o nadogradnjama koje će te igre dobiti, dok su neke igre potpuno nove. No u konačnici, bile su tri igre, uz onu koja je ‘nosila’ Direct, o kojima se najviše pričalo.

Prva je otvorila program – Super Mario Maker 2. Mnogi su se pitali kada će Mario Maker doći na Switch, pošto skoro sve što je izašlo za Wii U dolazi za Switch, u malo boljem izdanju, i sa osjetno boljom prodajom. I dok Mario Maker za sada ne dolazi, njegov nastavak dolazi.

Tetris 99 je bio negdje u sredini, te je riječ o najboljoj ideji za igru. Ikada. Igdje. Kako i ne bi bilo? Pa ovo je tetris Battle Royale igra. Da, dobro ste čuli. I ako ste ikada pomislili kako ćete vidjeti fuziju ta dva žanra onda se nadam kako ste to uplatili na nekoj kladionici. Tečaj je morao biti ogroman.

I za kraj, ujedno i sam kraj Directa – The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Klasik iz 1993. godine dolazi na Switch s novim modernim ruhom. Na oduševljenje mnogih, kao recimo urednika IGNa, koje sam naprosto morao uključiti koliko je simpatično.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.