Prema istraživanju koje je napravila kompanija Superdata, Fortnite je prošle godine bio igra koja je zaradila najviše novaca.

Podatci koje su oni iznijeli kazuju kako je Fortnite zaradio 1,8 milijarde dolara u 2019. godini. Iako mu je pozicija ista kao i godinu prije, zarada je pala za 25%, s 2,4 milijarde dolara koliko je zaradio u 2018. godini.

Nakon njih tu je i dalje popularni Pokémon Go s 1,4 milijarde dolara i podatak kako free-to-play igre generiraju 80 posto profita na tržištu mikrotransakcija.

Među igrama koje treba platit u vodstvu je FIFA 19 sa 786 milijuna dolara, čemu možemo pridodati 504 milijuna koje je skupila FIFA 20 u redovitoj godišnjoj rotaciji. Call of Duty Modern Warfare skupio je 645 milijuna dolara, uz još 487 milijuna koje je skupio Black Ops 4, također u godišnjoj rotaciji. A vrlo visoko je i GTA V s 595 milijuna dolara.

Prema njihovim istraživanju, potrošnja na igre koje morate platiti je bila 18,9 milijardi dolara, što je pet posto manje nego u odnosu na godinu ranije. Superdata navodi kako je razlog nešto manji broj velikih naslova u 2019. godini.


One thought on “Fortnite je igra koja je generirala najviše profita u 2019. godini

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.