Iza nas je još jedan završeni turnir – GSL 2020 sezona 3 došla je do samog kraja. A u finalu smo imali sudari titana, od kojih je svaki predstavljao jednu od dvije najbolje StarCraft 2 organizacije (ili tima, ako vam je tako draže). Maru, koji predstavlja Jin Air Green Wings, te TY pod Afreeca Freecs zastavom.

Pošto je u prethodnoj sezoni TY završio u prva četiri (a sezonu prije toga i osvojio), u ovu sezonu krenuo je tek iz top 16, dok je Maru morao krenuti stepenicu ranije u top 24. Iako im put nije bio lagan, gdje su putem morali izbaciti neka druga legendarna imena, kako bi se sreli u finalu. Tu ću vam staviti video finala, koje je bila epska Terran vs Terran borba. Ako planirate odgledati meč, preporučam vam da ne čitate idući paragraf zbog spojlera.

Best of 7 serija zaslužila je otići u sedam partija, no TY se pobrinuo da se to ne dogodi. S 4-2 porazio je svog protivnika. Maru je poveo, i kasnije u partiji izjednačio na 2-2, no to je maksimalno što je uspio napraviti. U partiji smo vidjeli svašta, od standardnih marine dropova, preko battlecrusier skakanja po mapi, pa sve do sjajnog napada na glavnu bazu i postavljanja tenkova u istu. Bila je ova prava poslastica kakvo finale i zaslužuje.

A ako ste željni još profesionalnog StarCrafta 2, ovaj tjedan saznat ćemo tko će osvojiti Dreamhack Masters 2020 Winter u Sjevernoj Americi i Europi. Te tko će sve popuniti finale te zimske sezone koje je na rasporedu tjedan kasnije. Ne brinite, budem vam javio rezultate 😉.


One thought on “GSL 2020 sezona 3 došla je do svoga kraja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.