U nešto malo više od dvadesetak minuta saznali smo što nam novo donosi ArenaNet u svojoj Guild Wars 2 ekspanziji nazvanoj Path of Fire.

Path of Fire nastavlja pričom tamo gdje je treća sezona priče stala. Odvodi nas u Crystal Desert, a centralna figura (negativca) bit će probuđeno ljudsko božanstvo Balthazar. Razvojni tim nam je najavio pet mapa (što je za jednu više nego je imala prethodna ekspanzija), s time da kažu kako su veće nego bilo koja do sada. Rekla kazala, ostaje nam vidjeti kada ekspanzija izađe koliko su zaista velike.

Kao glavna nova mehanika bit će mountovi, četiri različite vrste koji će biti produljena ruka Mastery sistema. Mountovi neće biti tu samo kako bi se brže kretali nego će svaki tip imati određenu sposobnost, bilo da je to vertikalni ili horizontalni skok, kako bi istražili područja mape koja bez njih ne možemo dosegnuti. Nešto kao glider sistem, samo puno atraktivnije.

Maksimalni level ostaje 80, nisam baš siguran kako će Guild Wars ubrzo pomaknuti tu brojku, no kao novitet za naše klase dolaze nove elitne specijalizacije (više o njima u videu ispod). Ovo je njihov popis: Guardian (Firebrand), Necromancer (Scourge), Thief (Deadeye), Mesmer (Mirage), Warrior (Spellbreaker), Elementalist (Weaver), Ranger (Soulbeast), Revenant (Renegade), Engineer (Holosmith).

Do ovog trena vidjeli smo već dosta stvari, osobno ću kazati kako sam bio prilično zadovoljan, no mislim kako će se mnogi složiti kako će ono odlučujuće biti cijena ekspanzije. Ne čak niti datum izlaska, kojeg smo također dobili i koji je 22. rujna ove godine, to znači za manje dva mjeseca. Skidam kapu na tom potezu, prikazali su nešto, zainteresirali su nas i neće nas pustiti da čekamo par godina uz pokoju odgodu.

Ekspanzija dolazi u tri modela, standardni će koštati 30€ (ili cent jeftinije ako zaista želite biti potpuno precizni). To je odlična odluka zato što je Hearts of Thrones koštao čak 20€ više. On je također imao elitne specijalizacije i nove mape, no već smo rekli kako je imao manje mapa nego će Path of Fire imati. Upravo je nedostatak sadržaja i činjenica da zapravo plaćamo i baznu igru (zbog prve promijene modela) bila glavna kritike prve ekspanzije. Izgleda kako je ArenaNet naučio lekciju. Tu su još dva paketa koji koštaju 55€ odnosno 80€, što točno donose možete vidjeti na službenoj stranici (kada proradi u potpunosti).

Sve u svemu, ja ću ovu najavu ocijeniti i više nego pozitivnom. Dobili smo najavu, datum izlaska koji je veoma blizu te poštenu cijenu. A po svemu što sam vidio, izgleda da će nam Path of Fire donijeti Guild Wars 2 iskustvo na koje smo navikli.

Ako ste propustili prezentaciju, ispod vam je kompletna video, gore su samo njegovi segmenti.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.