Tvrtka za istraživanje digitalnog tržišta Superdata objavila je podatak kako Blizzardova kartaška igra Hearthstone donosi svojoj kompaniji 20 milijuna dolara mjesečno.

U svojem izvješću kazuju kako se povijest ponavlja – Hearthstone trenutno čini isto za CCG žanr što je World of Warcraft napravio za MMORPG žanr 2004. godine. I to opet uz pomoć Warcraft IP-a.

Gdje je to u odnosu na neke druge free-to-play igre? Prema informacijama iz ožujka ove godine, to je više nego Dota 2 koja je uprihodila 18 milijuna dolara mjesečno. Kako popularnost Dote 2 raste na dnevnoj bazi, ta brojka je vrlo vjerojatno narasla. No to je i dalje manje nego League of Legends koji je u prošloj kalendarskoj godini bio oko milijarde dolara zarade, što bi značilo prosječno oko 80-85 milijuna dolara mjesečno.

Treba napomenuti kako Dota 2 i League of Legends nude isključivo kozmetiku, dok kupovanje boostera za Heathstone itekako koketira s pay-to-win modelom. Idući takav trenutak dogodit će se ovog mjeseca kada izađe The Grand Tournament ekspanzija sa svoje 132 karte. Isto ću spomenuti kako je Hearthstone na tržištu znatno kraće nego dvije spomenute MOBA igre.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.