Hearthstone League of Explorers

Malo preko godinu i pol dana od službenog Hearthstone izlaska doskakutali smo (već) do pete ekspanzije. U trenutnom tempu, neparna po redu ekspanzija kaže kako je riječ o avanturi, a ne setu karata dostupnim kroz boostere. League of Explorers pozvao nas je na istraživanje i jednu veliku avanturu.

U globalu gledano League of Explorers je imao sve potrebno kako bi mi se svidio. Prvo i osnovno, to je avantura, što znači kako ću skupiti sve karte iz nje u relativno kratkom roku. Za mene kojem je ‘moraš skupit sve’ cilj, to je uvijek pozitivna stvar. Neću ovisiti o nasumičnom faktoru sreće kao prilikom otvaranja boostera, svi koji je nabave imati će isti tretman i u konačnici imati iste stvari. Sam taj koncept mi je vrlo drag, pošteniji mi je.

Po pitanju karata njihova brojka postavljena je na 45 novih uz jednu novu mehaniku – Discover. Kada odigrate kartu koja ima taj opis bit će vam ponuđene tri karte od kojih jednu možete dodati u svoju ruku. Na prvi pogled se ovo čini kao zgodna ideja, ali trenutno je ništa više od toga, svega nekoliko karata ima tu mehaniku, vrlo vjerojatno će ih u budućnosti doći još, a tu je još i problem nasumičnosti odabira mehanike. Premda, uz arheološku temu koju ova avantura ima, predstavljena je u pravo vrijeme.

Meni najdraža stvar kod avantura su te solo borbe koje moramo odraditi kako bi došli do karata. League of Explorers je po tom pitanju najbolja avantura do sada. Bilo mi je lijepo vidjeti drugačiji tip, onaj u kojemu nije potrebno dobiti protivnika tako da mu spustite životne bodove na nulu, nego smo dobili borbe u kojima trebamo preživjeti određeni broj krugova. Bilo je tu još trikova, onaj u kojem na protivnik uzme deck kojeg smo pripremili, ili pak jedinu borbu u dosadašnjim avanturama (izuzev heroic verzija iste) za koju sam morao složiti poseban deck. Tematski je opet sve to dobro funkcioniralo, no po tom pitanju mi League of Explorers nije sjeo tako dobro kao prethodne dvije. Neka vas to ne zbuni, ovo je samo stvar osobnog ukusa.

Konačni sud nije teško donijeti – kao i svaka avantura do sada League of Explorers je vrijedio. Zabavio sam se u viđenom, a pri tome skupio karte. Kako ne stignem igrati kompetitivno ne znam kakvoga će one imati utjecaja na trenutno stanje igre i koliko će nove karte biti zastupljene u deckovima, ali kao i svaki puta do sada mogu pretpostaviti kako će doći do pomaka u nekom od smjerova.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.