U razgovoru za njemački Game Two trideset i dva što trenutna što bivša zaposlenika u Daedalic Entertainment kazali su zašto je Lord of the Rings: Gollum imao toliko problema koje je imao.

Prvi i osnovni problem je bila ambicija kompanije koja je bila poznata po point and click avanturama. Odjednom su htjeli napraviti skok u 3D akcijsku avanturu, koja bi svojom kvalitetom bila na AAA razini. Tu se problem grana na dva djela. Jedan je u ljudstvu, gdje ako imaš ljude koji su radili point and click, teško je očekivati da će odjednom biti eksperti u nečemu sasvim drugačijem.

Drugi je budžet koji je bio svega 15 milijuna eura. Za ambiciju koju su oni imali to je prilično nedovoljno. Što je dovelo do toga da je od ranih dana projekta vodstvo kompanije tražilo da se ostaje dulje, bez da to bude plaćeno. Najgore su prolazili oni koji su tek došli u kompaniju, jer su bili gledani kao jeftina radna snaga. I još na sve to nije bilo dovoljno ljudstva kako bi se ambicija ostvarila.

Članak navodi kako su CEO Carsten Fichtelmann i COO Stephan Harms opruženi za stvaranje negativne atmosfere pune stresa. Nešto što je kompanija demantirala, tvrdeći kako ima prijateljske radne uvijete. Kompanije uvijek pošalju takve odgovore pa uzmite to sa zrnom soli.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.