Kada govorimo o igrama za koje imam veliki interes, onda je King’s Bounty 2 jedna od njih. Veliki interes, ali i velike upitnike vezane uz igru.

King’s Bounty kao serijal nastao je 1990. godine. Na žalost, tada ga nisam igrao, a nisam ni od tada do danas. Nisam siguran kako bi primio stariju igru koju nisam igrao kada je bila relevantna, a uz koju me ne veže nostalgija. Igra koju potpisuje Jon Van Caneghem danas se smatra prethodnikom jednog drugog serijala, iz ‘pera’ istog dizajnera – Heroes of Might and Magic. I dok je taj serijal doživio svoje zlatne dane krajem prošlog desetljeća i od tada je u padu, King’s Bounty se poput feniksa vratio.

2008. godine King’s Bounty je izašao, a o njegovom uspjehu i popularnosti govore čak četiri stand-alone ekspanzije koje je igra dobila kroz idućih par godina. Prije nego je krenulo kuhanje direktnog nastavka. I po onome što smo do sada vidjeli King’s Bounty 2 je nešto drugačije poglavlje priče. Njegov prethodnik je imao puno ‘šareniji’ izgled, dok dvojka ima puno više ‘ozbiljni’ izgled. Kao da su stavili veći naglasak na (europski) RPG aspekt. Dok su s druge strane redizajnirali ideje za borbu, probavši pri tome zadržati štih kojeg serijal ima.

Nakon dugo čekanja, saznali smo kako će King’s Bounty 2 izaći 24. kolovoza ove godine. Osim za računalo, igra ovog puta dolazi i na konzole. PlayStation 4 i Xbox One su najavljeni, što znači da će biti igrive i na next gen konzolama. Isto tako je najavljen i Switch verzija.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.