Iza nas je N7 dan. Jedan koji puno znači fanovima Mass Effect serijala. I zapravo samo njima, pošto se taj dan vrti baš oko toga. I ponavlja se svake godine na 7. studeni. Ili novembar, ako vam je tako draže, što je u ovom slučaju i bolje za opis.

Svake godine na taj dan dođe nešto vezano uz serijal. Neka najava, ili neka sitnica. Ovo godine je bilo ovo drugo. Baš sitnica, pošto je jedino vrijedno spomena iz BioWare studija došlo u obliku tweeta koji je odmah započeo raspravu uz seciranje detalja. I tu su tri glavne stvari na koje se može obratiti pozornost.

Prva je sama slika kratera koja izgled kao Geth. Budite sigurni kako to nije slučajnost. To nam ne govori baš ništa, što je zapravo poveznica sa preostale dvije informacije. Druga je ta da je jedan od četiri lika na slici Krogan, dok je treća ta da vozilo nosi oznaku SFX, što je bilo kodno ime unutar studija, koje su koristili još od 2003. godine. Četiri godine prije nego je prvi nastavak izašao za Xbox 360.

Koliko smo sada pametniji? Nimalo. Nemamo ideje niti hoće li radnja biti u prošlosti ili u budućnosti, gledano u odnosu na trilogiju. Niti kada će igra biti spreman. Jedino smo čuli, preko intervjua koje je odradio GamesRadar, je to da bi Jennifer Hale i Mark Meer (glasovi ženske i muške verzije Sheparda) vrlo rado radili na tom projektu. Pogotovo u ulozi Sheparda, iako moe i drugačije. Što bi mnogi voljeli zbog prilično razočaravajućeg kraja trilogije. Možda već i rade na projektu samo to ne smiju kazati.

2017. godine napisao sam tekst vezan uz budućnost serijala. Ove godine dio toga se ostvario, pošto smo napokon dobili remaster verziju Mass Effect trilogije za moderne uređaje. Hoć li se još štogod od mojih ideja ostvariti?


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.