Noćas je Sony održao svoj State of Play koji je imao fokus na PlayStation VR2 stvari kao i na third party igre koje dolaze na PlayStation. To nam je sve prije bilo najavljeno, kao i trajanje koje je bilo na otprilike pola sata. Postojala su neka očekivanja, ali ne tako visoka kad se znalo da neće biti Sonyevih naslova. Pola sata kasnije, potpuno se zaboravilo da nije bilo Sonyevih naslova koliko je pozitivno prihvaćeno ono što su pokazali.

Neću govoriti o svakoj igri pojedinačno, to ću napraviti tijekom vikenda, nego općenito o dojmu koji je Sony stvorio. Tri su glavne stvari koje su nosile show – Street Fighter 5, Final Fantasy 16 i Resident Evil 4. Uz njih je još bio Spider-man koji dolazi na PC, ali to opravdano pada u drugi plan na događaju koji govori o igrama koje dolaze na PlayStation, a ovaj super junak je već dostupan tu. Tri spomenute igre imaju nešto zajedničko, neće doći ove godine, ali i jako veliki broj poklonika, kao i veliki utjecaj na video igre. Zato ne čudi pozitivna reakcija, ionako je ovo State of Play koji praktički spada u E3 period, iako je isti otkazan.

Razlog dobrog prihvaćanju je i u tempu. Imalo smo igre koje izgledaju dobro i koje su išle jedna za drugom. Imalo se što vidjeti kroz tih pola sata. Nije bilo puno pričanja između. Premda je svakako bilo mana. Malo je čudno što smo vidjeli toliko PS VR2 naslova iako nam još uvijek nije poznato kada isti dolazi. Neke igre su dobile okvirni period izlaska, po čemu možemo malo skratiti period u kojem očekujemo uređaj, ali bilo je nekako logično najaviti konkretnije informacije. To nismo dobili. Kao što su Spider-man, koji dolazi na PC i Tunic, koji je već izašao za neke druge platforme, izgledali kao da ne pripadaju potpuno.

Kako nisam neki veliki fan Final Fantasy niti Resident Evil serijala, nisu na mene ostavili neki utisak. S druge strane, Street Fighter 6 je izgledao brutalno dobro. Što je za mene osobno bilo najbolje prikazivanje na showu, premda potpuno razumijem ako je vama bilo nešto drugo.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.