E3 je sve bliže, a glasine o Pokémon igri za Switch sve su glasnije. Glavna glasina, koja kruži već tjednima je to da će se igra zvati Pokémon Let’s Go! te da će biti dvije varijante, jedna koja će u podnaslovu imati ime Pikachu, a druga Eevee. Novu lavinu pokrenula je slika koja izgleda kao budući logo igre.

Informacija se pojavila na raznim stranicama, blogovima, socijalnim mrežama, te je čak i teško znati gdje je sve krenulo. No, mogu vam kazati što nam glasina govori. Jedna od glavnih ideja je povratak u Kanto regiju, ako se pitate koja je to – ona originalna u kojoj je sve krenulo. Neke od priči su takve da bi ovo u neku ruku bio remake Pokémona Yellow, samo uz neke moderne tehnologije. Od grafike pa do integracije s planetarno popularnim Pokémon Go – čak do te mjere da ćemo na jako sličan način loviti Pokémone.

Logo koji je pokrenuo lavinu

Odluka o Yellow inačici ima smisla iz više od jednog razloga. Prvi je taj što će Yellow ove godine proslaviti 20. rođendan, a kako bolje proslaviti nego izlaskom nove igre, pošto po glasinama igra izlazi ove godine. Drugi razlog je iskoristiti popularnost koju je Go stvorio, fokusirati se na originalnih 151 Pokémona, što bi mnogima bio puno lakši ulazak u ogromni svijet džepnih čudovišta. Svakako puno lakše nego krenuti s 807, koliko ih trenutno ima. A na Switch konzolu se gleda kao na dobru točku novog početka, pogotovo nakon svega pozitivnoga što je konzola doživjela u prvoj godini.

Pikachu je sinonim za Yellow, tako da je njegov odabir logičan, dok je Eevee prilično dobar izbor – također bi bio van Poké lopte, vrlo je popularan kod fanova, a koliko sam shvatio, to je drugi najprodavaniji plišani Pokémon.

Koliko u svemu tome ima istine? Glasine već dugo govore kako Nintendo nagovara Pokémon kompaniju da ove godine izda igru, kako bi maksimalno kapitalizirali na popularnosti Switcha. No možda zanimljivije pitanje je ono mehaničko, hoće li ovo biti RPG kao i svi dosadašnji nastavci serijala, ili ćemo dobiti nešto ozbiljnije i zrelije u RPG svijetu (pošto je to žanr u kojem će igra biti), što godinama fanovi serijala zagovaraju.


One thought on “Mnoštvo glasina oko Pokémon igre za Switch

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.