Moto Roader MC je povratak nekim prošlim vremena, onima od prije 30 godina kada su se igre radile drugačije nego danas. I to će biti glavni aspekt koji će odlučivati o tome koja hoće li vam se igra dopasti ili ne. Zato što ovo nisu obične utrke, ovo je kaos.

Jednu stvar morate shvatiti prije nego što krenete igrati. Nemojte na ovo gledati kao na utrkivanje nego primarno na igru koju je zabavno igrati lokalno s društvom. Jer iako je utrka, to nije poanta igre. Poanta je zabava. Premisa igre je voziti kružne utrke, gdje je svaka staza jedan ekran, te ispucavati rakete na protivnike. Kada još dodamo kako se je lako odbijati od drugih autića i rubova staze, prilično je jasno kako se radi o arkadnoj igri. I baš zato je osjetno zabavnije igrati lokalno s prijateljima, zato što voziti samostalno nije baš nešto pretjerano izazovno.

Utrke traju jako kratko, govorimo o oko minute, gdje ćete jedan te isti krug ponoviti deset puta. Veoma lako je preći nekoga za cijeli krug, ali to često nije najpametnija taktika. Puno bolje je, ako je ikako moguće, održavati pola kruga ili tri četvrtine kruga razlike. Onog trena kada pređete nekoga za čitav krug, taj netko je odmah iza vas, sa svojim oružjima. A to je nešto što želite izbjeći. Staze su veoma zabavne, neke su tipčne kružne staze s možda jednom prečicom, uz pokoju stvar na stazi, kao panel za ubrzavanje. Prava stvar dolazi kod staza koje idu kao osmice, to znači da se staza križa. Što dovodi do dodatnog kaosa pošto vas lako može pogoditi netko iz drugog smjera. A još luđe su staze gdje izađete na jednom kraju ekrana, a pojaviti se na drugom. Uz neke staze koje imaju nekoliko ulaza i izlaza gdje se je lako izgubiti.

Na igri se vidi kako je 30 godina napravilo svoje. Ovakve igre se više ne rade, što je u jednu ruku šteta, a u drugu potpuno razumljivo. Ako do sada niste igrali neku Moto Roader igru onda će vam ovo biti čudno, ako jeste imat ćete barem nekakav osjećaj nostalgije. Po pitanju novog sadržaja, istog nema. Sve je onako kako je bilo prije trideset godina, samo vizualno prilagođeno za moderne ekrane. Uz nisku cijenu, ovo je sasvim dobar izbor za neko druženje s prijateljima.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.