Kada sam pokrenuo MXGP 2020 nisam znao što očekivati. Nisam igrao prijašnje nastavke pa nisam imao niti neku referencu, a nisam niti prati motocross kao sport. Osjećao sam se kao početnik, što je bilo u skladu s onime kakvu mi je igra namjenila.

Nekoliko sati kasnije bez problema sam moga reći kako mi je MXGP pružio mnogo dosta zabave, ali i ponešto frustracije. Jedna od stvari na koju sam naišao na komentarima je to da igra nije nadogradnja u odnosu na godinu ranije. To ne mogu suditi, no prije nego i vi krenite, uzmite u obzir kako je Italija bila itekako pogođena Covidom te da je zbog toga sigurno razvoj igre bio pogođen. Vratimo se na no o čemu mogu govoriti. Kreacija lika bila je prilično bazična, ali realno, više mi nije ni trebalo. Broj motora je bio zadovoljavajući, od onih glavnih brandova pa do nešto manje poznatih. I svaki motor imao je drugačije ponašanje, tako da nisu bili samo kozmetičke varijante. To je dodalo jednu veću dimenziju i dubinu izbora.

Ipak, glavna stvar koja mi je bila impresivna na utrkama je to kako staza izgleda potpuno drugačije na samom kraju nego na početku. Razrovano, puna kišnih lokvica i tragova silnih prolazaka po zemljanoj stazi. Uvijek sam imao dojam kako zbilja vozim motocross. Te kišne lokvice su recimo sjajan pokazatelj kvalitetne grafike, na kojima se sjajno vidi igra svijetla, dok je recimo blato koje s kotača pršti na sve strane na suprotnom aspektu toga, nije baš izgledalo uvjerljivo. Sam utrkivanje je na nivou, zabavno je, premda sam imao frustracija prilikom pojedinih zavoja pri kojem bi se dogodilo neko jako čudno proklizavanje. Kao da se je fizika igre odjednom počela ponašati potpuno drugačije. Srećom, opcija vratiti vrijeme i ponovo odvoziti taj zavoj je često spašavala moj nedostatak kvalitete.  Tu i u mnogim drugim situacijama. Po pitanju performansi, pokoja sitnica u kojem se je vidjelo usporavanje, ali generalno jedno veoma ugodno iskustvo s tog aspekta.

MXGP 2020 je ponajprije igra rađena za sve one koji vole utrkivanje. A toga ovdje ima i više nego dovoljno. Ima mana, nije idealno, ide se u smjeru maksimalne realnosti motocrossa, no još nisu skroz tamo. Baš kao što je editor staza zgodan dodatak, iako još daleko od onoga što bi mogao biti. Kako je ovo licencirani proizvod, očekujte kako bi dogodine mogli dobiti novo izdanje. Tako da ako vam ovo sada ne izgleda dovoljno dobro te se dvoumite, novo izdanje možda napravi taj pomak koji će prevagnuti.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.