Kada je Nintendo najavio najavu novog interaktivnog iskustva, vrlo vjerojatno nikome nije palo na pamet kako ćemo dobiti kartonske kutije. Nintendo Labo je u konačnici to. Samo malo glorificirano, te naizgled vrlo zabavno.

Nintendo labo na prvu loptu izgleda prilično ‘ekscentrično’, ali ako malo stanete i promislite možete vidjeti kako je preko svega toga ispisan DNA kompanije. Labo ima sve stvari koje čine Nintendo kompanijom kakvom je – onom koja gledan na zabavu, ali isto tako često izgleda kao da je van dodira sa stvarnošću.

Labo donosi kartonske predloške s kojima izrađujemo svoje vlastite periferije. Već samim gledanjem trailera postalo je jasno kako u svemu tome ima jako puno zabave. Naravno da će biti zabavno slagati tako nešto, pogotovo što neki dizajni izgledaju komplicirano i kompleksno. Već sam piano izgleda kompleksno, a kamo li ne onaj ogromni robotski set. Isto tako je jasno kako će ovo biti zanimljivo djeci (koji su čini mi se ciljana skupina), baš kao što su im i LEGO kocke zanimljive, a vrlo često onda bude i njihovim roditeljima. Plus, ne smijemo zanemariti niti edukativni aspekt. A još zabavnije će biti staviti Joy-conove u za to predviđena mjesta i koristiti konzolu u nečemu što smo prije par minuta sami izradili. Sve to pokazuje koliko je Switch u stvari inovativna i zanimljiva platforma.

S druge pak strane, koliko god bilo zabavno sve to slagati, u konačnici je to glorificirani karton kojeg Nintendo planira vrlo skupo prodavati. Za sada su najavljena dva seta – Variety Kit koji će koštati 69,99 $ te Robot Kit koji će biti 79,99 $. A ako hoćete dodatne opcije, kao naljepnice ili ljepljivu traku, to će vas koštati dodatnih 9,99 $. I baš zato što je karton postavlja se pitanje koliki će biti vijek trajanja jednom kada to složimo? Pošto će biti teško staviti garanciju od godinu dana na takvo što. Jedan nespretni potez i vaša kartonska kućica će izgledati kao da ju je pogodio tornado.

Još jedno veliko pitanje koje se automatski postavlja je zašto to ne bi napravili sami. U današnje doba rasprostranjenog interneta dovoljno je da samo jedna osoba napravi upute kako to napraviti doma, postavi ih online i omogući svima ‘piratske kopije kartona’. Kako god bilo, nećemo dugo morati čekati na taj odgovor – 20. travnja dolazi u Ameriku, a za Europu bi trebalo tjedan dana kasnije.

Ah Nintendo, nemoj se nikada promijeniti.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.